HABER: DİLEK AYVALI

Milletvekili Kaya’ya AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı, MHP Tire İlçe Başkanı Bilal Kıvrak, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı M. Selman İçelli ve partililer eşlik etti.

Milletvekili Kaya ve beraberindekiler Tire’nin Büyükkale Köyünde düzenlenen hayır yemeğine katıldı. Yemeğin ardından Kaya ve beraberindekiler köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet etti.

Burada konuşan Kaya şunları kaydetti, “Ben de bu yörenin çocuğuyum. 2. Bölge milletvekili olmama rağmen Torbalılı olduğum için yaşadığınız sorunları sıkıntıları biliyorum. Torbalı ve Selçuk’ta yerel yönetim ile iktidar el ele vererek güzel hizmetler aldılar. 2004/2009 döneminde Tire’de çok önemli hizmetler aldı. Hem genel hem de yerel iktidar eliyle yatırımlar aldı. O dönem ben Torbalı İlçe Başkanıydım. Torbalı’ya da hastane yapılma konusu vardı, Tire’ye de. Dönemin Belediye Başkanı M. Sıtkı İçelli, hastaneyi Tire’ye yaptırdı. O muazzam yapıya Tire sahip oldu. Biz Tire’ye çok şey yapmak istiyoruz ama yerel iktidar ile genel iktidar el ele vermeyince bu iş olmuyor. İZBAN Selçuk’a kadar uzandı gitti. 2009 yılından sonra Tire’ye baktığımızda hizmet göremiyoruz. Tire Belediyesi bütçesi ile köylere yatırım yapabilme imkanı sağlamak mümkün değil. Tire’ye yatırım yapacak imkanları yok. Selman kardeşimiz seçildiğinde, hangi köyün ne sorunu var ise gelecek Ankara’ya, hangi bakanlıkta ise çözüm birlikte gidip çözeceğiz. Büyük kaynak var büyük yatırımlar var. Biz İzmir’in her noktasına hizmet götürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Milletvekili M. Atilla Kaya daha sonra Belevi Tire yol yapım çalışmaları ile ilgili şantiyeye giderek yüklenici firma yetkilileri ve mühendislerden bilgi aldı.

Editör: Haber Merkezi