AK Parti Kiraz İlçe Teşkilatı 4.olağan kongrede İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz’la yola devam etti.
Kiraz Belediye Şehir Salonu’nda dördüncüsü düzenlenen ve iki adayın yarıştığı olağan ilçe başkanlığı kongresi geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşti. Kongrede İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz 400 delegeden 268 oy alırken, diğer aday Durmuş Özçınar 68 oy aldı.
İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Erdal Kalkan, AK Parti İzmir İl Başkanı Cihat Akay, il yönetim kurulu üyeleri, Kirazlı partili ve delegelerin katıldığı kongrede ilk olarak açılış konuşmasını Teşkilat Başkanı Özcan Kaymak yaptı.
Görevleri süresince ilçeye büyük kazanımlar sağladıklarını aktaran Kaymak’ın sözleri alkış ve övücü sloganlarla sık sık kesildi.
Kaymak, “Yaklaşık iki yıldır bu görevi layıkıyla yürütmeye çalışıyoruz. Tek hedefimiz var. O da Kiraz halkının hak ettiği gibi yaşamasıdır. Bu kongredeki kalabalık AK Parti’yi 2014’te gerçekleşecek yerel seçimlerde ilçede iktidarı sağlayacaktır. Çiçekler vazoya konduğunda, arasındaki farkı bir tek vazo bilir. İbrahim Yılmaz’ın farkını da ancak Kirazlı delegeler bilir. Buradaki herkese katılımlarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Seçimde çıkan sonuç, ne olursa olsun, kazanan Kiraz olsun. AK Parti olsun” dedi.
Ardından konuşma yapmak için söz alan Kiraz Belediyesi eski Başkanı AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Faruk Niğde, tek adaylı seçime gidilmesi için çok uğraşlar verdiğini, fakat bunu başaramadığını ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi:
“Bu seçime başlanmadan önce çok uğraştım. Tek adaylı seçime gidilmesi için, fakat bunu sağlayamadım. Eski ilçe başkanımız ve belediye başkan adayımız Durmuş Özçınar tekrar aday oldu. Ben her iki adaya da başarılar diliyorum.”
ADAYLAR KENDİLERİNİ ANLATTI
Ardından aday konuşmalarına geçildi. İlk olarak sözü eski İlçe Başkanı Durmuş Özçınar aldı.
Özçınar yaptığı konuşmasında, her zaman Kiraz için çalıştığını, girdiği yerel seçimlerde çok az farklarla seçim kaybettiğini anlatarak, delegelerden destek istedi.
Özçınar, “Ben iki dönem belediye başkan adaylığını omzumda taşıdım. Bana ve ekibime altı oyu vermeyenler utansın. Evet bir kez daha karşınıza çıkarak ilçe başkanlığına adayım diyorum. Beni bilenlerin bildiği gibi ben, yönetim dışında bulunduğum iki yıl boyunca hep Kiraz için çalıştım. Eğer delegelerimiz tekrar teveccüh ederlerse bu çalışmalarımı artırarak sürdüreceğim” dedi.
Konuşma sırası mevcut Başkan İbrahim Yılmaz’ a geldiğinde salonda sloganlar ve alkışlar susmadı. Yaptığı konuşmada amaçlarının genel siyasetten çok, Kiraz’ın yararına siyaset olduğunu ifade eden Yılmaz şu konuşmayı yaptı:
“Görevimde ikinci yılım, adaylıkta da ilk dönemimde bu salonu tıka basa dolduran, tüm Kirazlı partililerime çok teşekkür ediyorum. Ben ve ekibim göreve geldiğimiz günden bu yana hep Kiraz için çalıştık. İl Genel Meclisi üyelerimizle, bakan ve milletvekillerimizle, Kiraz’ın yararına olacak projelere imza attık. Eğer bana bir dönem daha verirseniz. Daha büyük projelerle karşınıza geleceğiz.”
Ardından AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, salondaki bu kalabalığın, yerel seçimlerde Kiraz’da iktidarını gösterdiğine dikkat çekti.
Ulema, “Ben bütün partililerime, bu salonu doldurdukları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Evet bir kongre için daha biraraya geldik. Bu beraberliğin seçimlerde de devam etmesini diliyoruz. Bizlerden bir ihtiyacınız olduğunda çekinmeden bizlere ulaşabilirsiniz. Ben ve benim gibi AK Partili vekiller sizlerin taleplerini bekliyoruz” dedi.
Son konuşmayı da AK Parti İl Başkanı Cihat Akay yaptı. Akay yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik bütünlüğünün bozulmamasının gerektiğinin altına çizerek şu sözleri söyledi:
“Bu seçimde ayrı bir güzellik, ayrı bir kenetlenme görüyorum. Bu durum beni çok sevindirdi. Her iki aday için konuşuyorum. Sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun. Kaybeden, kazananla birlikte kol kola Kiraz için çalışacak. Bir sorunla karşılaştığınız da ilk arayacağınız, kişi ben olayım.”
YENİ YÖNETİM
Konuşmaların sonrasında seçime geçildi. 21:00’a kadar süren seçimlerde, mevcut Başkan İbrahim Yılmaz tekrar seçildi.
Kiraz’da AK Parti yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Başkan İbrahim Yılmaz, Hüseyin Bülbül, Özcan Kaymak, Ünal Sevin, İsmail Hancı, Ufuk Ekici, Cihat Sezgin, Osman Karatepe, Şeref Erkan, Muzaffer Çatmaca, Yücel Değirmenci, Orhan Şahin, Ümmü Uzun, Sevgi Kolcu, Feridun Yılmaz, Koray Ayyıldız, Mehmet Durak, Deniz Bayraktar, Ali Simav, Fevzi Acar.
İl delegeleri ise İbrahim Yılmaz, Özcan Kaymak, Hüseyin Bülbül, Mustafa Yiğit, Deniz Bayraktar, Ünal Sevim, İsmail Hancı, Orhan Şahin, Yücel Değirmenci, Cihat Sezgin, Hüseyin Çavuş isimlerinden oluştu.
Editör: Haber Merkezi