Haber: Faruk Çark

Yazılı yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “Bilindiği üzere yerel seçimlerden itibaren 550 günü geride bıraktık. Geride kalan 550 günün ardından Ödemiş Belediyesi gelir kalemlerini yaptığı satışlarla ve vatandaşın üzerine yüklediği külfetle arttırmış olmasına karşın yaklaşık 28 milyon TL borçlanmıştır.

Ödemiş Belediyesi geride bıraktığımız 550 günlük süreçte AK Parti grubunun muhalefetine rağmen yaklaşık 12 milyon TL tutarında taşınmaz satışı yapmıştır. Sayın başkan köyde bulunan taşınmazları satmayacağını ve köylülerin kullanımına bırakacağını söylemesine rağmen sözünü tutmamış Ödemiş’e ileriye dönük ciddi gelir getirecek taşınmazları satmıştır. Üstelik bu husustaki komisyon kararına da uymamıştır.  Ödemiş Belediyesi yaklaşık 9 milyon TL’lik kredi çekmiştir. Ödemiş Belediyesi yasal bir zorunluluk olmamasına ve geçmiş dönemde alınmamasına karşın vatandaşların üzerine külfet olarak ve 5 yıl geriye dönük olarak yol harcamalarına katılım payı almıştır. Ödemiş Belediyesi gelir kalemlerinde artış olmasına rağmen yaklaşık 28 milyon TL borçlanmıştır.

2014-2019 DÖNEMİNDE NELER YAPILMIŞTI?

Sayın başkan her fırsatta geçmiş dönemdeki borçlara atıfta bulunmasına rağmen geçmiş dönemle mukayese edildiğinde gün bazında hesaplandığında daha fazla borçlanmasına ve gelir kalemlerini arttırmasına karşın hizmet anlamında Ödemiş’e hiçbir şey kazandıramamıştır. Eleştirdiği geçmiş dönemde;

 _   Aktaş ve Rahmanlar barajları;

 _Demiryolunun elektrikli trene dönüştürülmesi projesinin ihalesi yapılmış ve iş başlanmış,

 _ 1994 Yılında kurulan ve yapımı hayal olan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapı çalışmaları (parsel, yol su, elektrik, kanal, haberleşme, vs) bitirilmiş ve 45 parselin tamamını satılmış,

 _ Ödemiş’te 252 gencimize iş imkânı sağlayan Ödemiş Çağrı Merkezi açılmış

 _ Bir hayalin gerçekleşmesini sağladık Ödemiş’e doğal gaz getirilmiş

 _ Ödemiş Belediyesini kiralık binadan kurtarıp şehrin merkezinde yeni Belediye Binasına kavuşturmuş,

 _ Turizm cenneti Gölcük mahallemiz 1,2 etap projelerle İzmir’in göz bebeği haline getirilmiş

 _  Ödemiş Devlet Hastanesi’nin 300 yataklı olarak çağdaş bir bölge hastanesi olmasını sağlanmış,

 _ Ödemişimize bir Gençlik Yaşam Merkezi yapılmasını sağlanmış

 _ Ödemişimize içinde kapalı yüzme havuzu ve farklı etkinlik alanları bulunan Kadın Yaşam Merkezi’ni Kazandırmış, 

 _ Bozdağ Kırkoluk mesire ve alışveriş merkezi kazandırılmış

 _Kuru havuzu, kafeteryası, kay kay pisti ile Salı Pazarı Parkı yeniden yapılmış

 _Gençlerimizin spor yapmaları için özellikle kırsal mahallelerimizde 11 adet halı saha yapılmış

 _  Üç Eylül Mahallesine insanlarımızın pek çok sosyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere düğün salonu yapılmış

 _  Kentimizdeki 70 civarı park tamamen yenilendi çağdaş yeni nesil (kanserojen olmayan) oyun gurupları ve kauçuk tabanlı olarak yeniden yapılmış

 _  Üç Eylül Mahallesine Güneydoğu Anadolulu vatandaşlarımız için taziye evi yapılmış

 _  Kırsal Mahallelerimize 10 adet düğün salonu yapılmış

 _  Merkez ve kırsal Mahallelerimize yaklaşık 1500000 m2 yüzey kaplaması yapılmış

 _  Kırsal mahallelerimizde vatandaşlarımızın yaylalardaki üretim alanlarına ulaşmaları için 380 km yeni dağ yolu yapılmış

 _  Tarımsal sulama ihtiyacı olan ve bugüne kadar sulama suyu olmayan 10 mahallemize tarımsal sulama sondajları

 _  Kırsal mahallelerimizde 285 km den fazla tarımsal sulama şebekesi yapılarak köylümüzün yaylalardaki arazileri sulanır hale getirilmiş

 _  Bölgemizde geleneksel ata sporlarımızı geliştirmek ve yaşatmak amacı ile bölgemizin en büyük (at yarışı, boğa güreşi, okçuluk vb. sporlar için)  hipodromu yapılmış

 _ yapılan imar revizyonu sonucu ile kentimize 17 adet yeni okul ve spor alanları alanı kazandırılması için çalışmalar yapılmış bulunmaktadır.

Bu dönemde ise sadece Bozdağ Kemer yolunun ilk etap çalışması tamamlanmıştır. Yapılan hizmet ve borçlanma miktarı mukayese edildiğinde fark ortadır.

Üstelik Sayın başkan ekonomisinin bozuk olduğunu iddia ettiği belediyeye afaki bedelde ses ve ışık sistemi almış, bedelin doğrudan temin sınırının üstünde olmasına karşın hangi usulde ve kimlerden ne kadar teklif alındığı hususundaki soruları yanıtsız bırakmıştır.

Sayın başkan araç kiralama hususunda belediyeyi yaklaşık 750 bin TL tasarruf ettirdiğini iddia etmişse de geçmiş dönemde kiralanan araçların sayısı, cinsi ve niteliği mukayese edildiğinde bunun doğru olmadığı anlaşılmaktadır.

Sayın başkan göreve gelmeden önce İzmir Büyükşehir belediyesiyle birlikte koordineli bir şekilde çalışıp Ödemiş’e hizmet anlamında katkı sağlayacağını ifade etmiş olmasına karşın İzmir Büyükşehir belediyesinin bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler ortadadır. Hizmet etmeyi bırakın üzerine vazife olan hizmetleri bile tam manasıyla yerine getirememişlerdir. İşte en iyi örnek kurban bayramından beri süre gelen su kesintileridir. Yine su tasarrufu yapmamız gereken dönemlerde İZSU yetkilileri patlayan su borularını günlerce onaramamıştır. Zaten sayın başkanda bu hususta İzmir Büyükşehir belediyesi ve İZSU yetkilileri ile koordinasyon sorunu yaşadıklarını belirtmiştir.

Ayrıca Pandemi sürecinde devletimiz vatandaşların borcunu ödeme konusunda kolaylıklar sağlamasına ve maddi anlamda katkıda bulunmasına karşın, Ödemiş Belediyesi vatandaşlarımıza ilan reklam vergisi çevre temizlik vergisi gibi alacak kalemlerine ilişkin olarak ödeme emri göndermiş ve bu süreçte ne kadar halkın yanında olduğunu göstermiştir.

Sayın başkan görev süresini tamamlama gayesinden ziyade Ödemiş’e hizmet anlayışı içerisinde olmalıdır. Bu şekilde devam ederse belediyenin 5 yıllık sürecin sonunda 200 milyonun çok üzerinde borcu olacağı, işçi ve memur maaşlarını ödeyemeyeceği aşikârdır. Belediyenin iflasa sürüklenmemesi için doğru bir ekonomik planlama şarttır. Eğlence ve sosyal faaliyetten ziyade Ödemiş’e kalıcı hizmetler yapılması şarttır. Bizde muhalefet olarak taşın altına elimizi sokmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Ödemiş halkının bize verdiği yetkiyle Ödemiş belediyesinin içinde bulunduğu durumu kamuoyuna bilgilendirmek vazifemizdir.

                                                                                                                             

Editör: Haber Merkezi