CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, TBMM’ye verdiği İzmir’deki hastanelerle ilgili soru önergesinde Tire Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıksız olduğunu iddia etti. Aytun Çıray’ın iddiasının eski binayla ilgili olduğunu ve o binanın da hizmet dışı kaldığını söyleyen Başhekim Fatih Hayali, “232 yataklı Tire Devlet Hastanesi için yani yeni hastanemiz için bu yönde verilmiş bir rapor yok. Çürük olan, hizmet dışı kalan eski binamız” dedi.
Başhekim Hayali, “Eski hizmet binamızın depreme dayanıklılık testleri 2000 yılında yapıldı. Kısa süre sonra testlere tabi tutulan toplam 8 binanın sekizi de depreme karşı dayanıksız çıktı. Eski bina depreme dayanıksız çıkınca da ilçe yöneticileri ile birlikte Tire’ye yeni bir devlet hastanesi yapılması için çalışmalarımızı hızlandırmıştık. Şimdi yeni hastanemizdeyiz” dedi.
HAYALİ, “HASTANEMİZLE İLGİLİ SORUN YOK”
2010 yılının ağustos ayında hizmete giren yeni Tire Devlet Hastanesi’nin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapıldığını hatırlatan Başhekim Hayali, “Burada bir kavram kargaşası var. 2009 yılında temeli atılan ve toplam 17 ayda bitirilen yeni hastanemiz son teknoloji kullanılarak inşa edildi. Temel atma sürecinden önce hastanenin inşa edileceği zemin ise tam 17 kez değişik etütlere tabii tutuldu. Van’da yaşanan depremin ardından vatandaşlarımızın taşıdıkları kaygıları anlayışla karşılıyorum. Ancak, yeni binamızda herhangi bir olumsuzluk yok. Hastalarımız gönül rahatlığıyla hastanemize girebilir” diye konuştu.





