Okullarımızda daha ilkokul birinci sınıftan itibaren öğretilmeye başlanır, trafik kurallarının ilki. Karşıdan karşıya geçerken önce sola, sonra sağa, sonra yine sola bakınız ve öyle geçiniz. Abartmıyorum, böyle geçmeye kalkarsanız çarpıldınız. En hafifi de bir bisiklete çarpılmak. Daha beterleri de var. Şehrimizde sayıları hızla artan motosiklet ve doruğa ulaşan “ARABA SEVDASI” ile Türkiye genelinde nüfusa oranla birinciliği kimselere kaptırmayan Ödemişli bir sürücünün tamponu size, hayırsever vatandaşlar aracılığıyla soluğu Ödemiş Devlet Hastanesi’nde aldırabilir. Allah’tan ortopedist hekimlerimizin sayısı arttı. Şakası bir yana gerçek yazdıklarım.
 
Direksiyon başındaki kim olursa olsun, yayaya yol vermek gibi en insancıl ve hukuki kural ne hikmetse Ödemiş’imizde işlemez. Hac veya Umre vesilesiyle Suudi Arabistan’a gidenler, yol verme hususunda ora insanının bu konuda, hemşerilerimden ne kadar fazla duyarlı olduklarını görüp hayıflanmışlardır. Hadi, Efe Konut, Yayla Kent, Yeni Kent, Şafak Kent vb. şehir merkezine uzakta yaşayan insanımız, haklı gerekçelerle araçlarını kullanıyorlar. PTT’yi merkez alırsak, Anadolu Caddesi 10 dakika, stadyum civarı 7 dakika, Hastane Caddesi 5 dakika. Anan seni arabada mı doğurdu hemşerim. Bu kadar kültür zaafı olur mu Allah aşkına. Şehir merkezinde, park yeri başlı başına bir problem. Araba kullanmaksa çok zorlaştı. Kardeşim yürüsene. Hem sağlığın için hem de başına gelebilecek en hafif tanımıyla maddi zarardan kurtulsana, belki de Allah korusun birine çarpıp adliyelik olmak da var, vicdan azabı da cabası.
      
KAVŞAKLAR-ALT veya ÜST GEÇİT ARTIK ŞART OLDU
 
Şehir trafiği ve yayalar açısından hemen akla geliveren birkaç noktayı da zikretmekte fayda var:
1 – PTT-VAKIFBANK-BÜYÜK CAMİİ
Burada kesinlikle bir üst geçit gerekiyor. Bu yapılasıya kadar, trafik Işığı konulmalı.
2- İŞ BANKASI-ŞÖLEN ECZANESİ
Buraya da kesinlikle trafik Işığı gerekiyor. Şehir içi dolmuşları, yolcularını Şölen Eczanesi önünde indiriyor. Karşıdan karşıya geçiş çok zor.
3- HASTANE CADDESİ-HÜRRİYET CAD.
Kömürcüoğlu Kırtasiye-Kipa Kuruyemiş, Sağlık Yüksekokulu’nun bulunduğu dörtyol ağzı. Burada da ışık yok, her zaman araç keşmekeşi meydanında, yayalara büyük zorluk.
4- OTO-GAR ÇIKIŞI (YAYA GİRİŞİ)
Burada da insanımız çok güçlük yaşıyor.
 
Bu konuların Ödemiş Belediye Meclisi’nde ele alındığını duyduk. Lütfen fiiliyata geçilsin. Lafta kalmasın. Sayın meclisimiz, devlet hastanesinin yapılacağı alan için sarf ettiği enerji ve alakayı lütfen insanımızın en haklı ve mübrem (kaçınılmaz) ihtiyacı için de göstersin, bir an önce ele alınsın artık. Akıl sağlığımı şahsen ben bu yaşadığım zorluklar sebebiyle kaybetmek üzereyim. Yetkililer, seçilmiş veya şehrin yönetici unsurları kulak verin kardeşim yahu! Yeter be çektiğimiz eziyet.
Şehrin kaldırımları, sarı çizgilerle nispeten nefes aldı. Bunu düşünen ve hayata geçiren yetkililere sonsuz teşekkürler. Yalnız, yaya kaldırımlarımızın bitmeyen çilesi 17-18 yaşındaki delikanlıların, hatta koskocamanların bisikletleriyle ısrarla kaldırımlardan gitmesi önlenemedi gitti. Birkaç zabıta memuru, bu konunun üzerine gitse, ceza yazmadan ikaz ile caydırıcı olamaz mı? Bu kadar zor mu bu sayın başkanım. Lütfen bu konuda da talimatlarınızı esirgemeyin. Kuzum, hem eskiden bu şehrin kaymakamları, belediye başkanları, diğer yöneticiler hep halkın arasında olurlardı. Esnafları ziyaret eder, şimdi dert yandığımız yaya kaldırımlarda onlara da rastlanırdı. Her şey insan için ise lütfen duyarlılık bekliyoruz. Sahi, belediye meclis üyeleri bu konularla hiç ilgilenmezler mi?
 
Sağlık ve mutluluk dileklerimle.