Demirören Haber Ajansı muhabiri Yüksel Balcı “Haberlerimden Haberin Olsun” adlı birinci kitabında 1974-2008 yılları arasındaki Ödemiş’te yaşanmış olayları bir bir göz önüne sererek ve yapılan bir törenle kitabını ücretsiz olarak okuyucularına imzalamıştı.

Yüksel Balcı, "34 yıllık haberlerimle buluşan Ödemişliler göremedikleri birçok olayı kitabımda bularak geçmişe yönelik bir yolculuk yapmış oldular. Haberlerimde sonuca önem veren bir kişiyim. Tabiki 1974 doğumlular bu haberlerimi okurken, bazen duygulanacaklarını bazende yıllar önce kaybettikleri yakınlarını bulacaklar. Bu arada başarıya imza atmış gençlerimizin haberlerini de bulma mutluluğunu yaşayacaklardır.

Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem’in yakın ilgisiyle Ödemiş tarihine ışık tutacak  2. kitabımı Haberlerimden Haberin Olsun 2’yi yine, Ödemiş Belediyesinin sponsorluğunda çıkarıyorum.

Bu kitabımda, sorunları gündeme getirerek sonuç aldığım bazı haberlerin başlıklarını şöyle sıralayabilirim.

Saraçoğlu stadı içine kurulan baz istasyonu, gazetede çıkardığım “Gece Kuruldu Gündüz Söküldü.” başlıklı haberimle sonuç buldu. (Hürriyet, Milliyet, Posta 28.11.2009)

Kursiyerlerin Seramik Fırını ve Çarkı İstemelerini dile getirdik ve sonuç aldık (17.03.2010 Milliyet)

“Kardelen’e Buruk Bir Teselli, Şimdi Öğretmen”. (Posta ve Hürriyet 02.07.2010)

“Ödemiş’te intahar önleme çalışması” haberimizle kurulan ekip.

Özel Çocukların ürettiği 5000 galoş haberimizle 1 günde satın alındı. (Posta, Milliyet 29.05.2011)

“Ödemiş Devlet Hastanesinin Çürüklüğü” (Milliyet, Konu TBMM’ye taşındı. AKP başkanı Ali Hadim Hastanenin temelinin yakında atılacağını ve daha sonra da hastane Başkan Badem’in girişimleri ile açıldı. 11.11.2011)

“Hava kirliliğine kadınların tepkisi”, maskeli eylem ve yazdığım birçok haberlerim sonucunda Çevre Bakanlığı bünyesinde bulunan 6 hava ölçüm aracından biri Ödemiş’e gönderildi ve 1 ay boyunca ölçüm yapıldı. Daha sonra Ödemiş’e doğal gaz getirildi. Emeği geçenlere teşekkürler.

“50.Yıl okulunda okuyan Ahmet Gelen adındaki öğrenci için yardım eli bekliyor.” (Milliyet Ege 15.07.2013’te yaptığımız haber ses getirdi. Ahmet’e 60 bin liralık 2 tane gözlük hediye edildi. Ahmet şu anda Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi’nin en başarılı öğrencileri arasında yerini aldı.)

10 aylık Enis’in ilik Naklini Posta ve Hürriyete taşıdık ve Enis’e gerekli donör Almanyada bulundu.

Ödemiş Lisesinde okuyan Ömür Aldemir’in ameliyatı için 60 bin tl temin edilerek ameliyatı yapıldı. (29.12.2014 Hürriyet ve Posta) Ayrıca tek özel öğrenci için okula engelli asansörü kuruldu ve genç kıza akülü sandalye temin edildi.

Kirazlı Merve Arslan isimli öğrencinin 45 bin tl lik ameliyatı yaptırıldı. Şimdi hayatını en iyi şekilde devam ettiriyor.

Ödemiş Nüfus Müdürlüğünde bulunan 3 eski parmak izi cihazı yüzünden vatandaşlar çile çekiyorlardı. Durumu Hürriyet köşe yazarı Nedim Bubik’e ilettim. 7 adet yeni cihaz ile memur sayısı 4’ten 8’ye çıkarıldı.(17.02.2018)

İlk kitabımda 70’li yıllarda araba olmadığı için hükümlüler saraçoğlu caddesinde adliyeye  kelepçeli ve zincire vurulmuş şekilde yürüyerek götürülüyordu. Konuyu Hürriyet ana gazetede sür manşetten “Burası Volga kıyıları değil, Ödemiş’te mahkumlar adliyeye zincire vurulmuş şekilde götürülüyor.” haberim üzerine, sorun 1 günde çözüldü.

Yeni kitabımda bunlardan başka 700’ü geçkin yeni haberlerim olacak. Yapılacak törende kitabı ücretsiz olarak okuyucularımla buluşacak. Ben de bunun mutluluğunu yaşayacağım."

Editör: Haber Merkezi