Her yıl geleneksel olarak devam edenÜç Şehitler Tekkesi buluşmasının bu yıl 6. gerçekleştirildi. Yaklaşık yüzyıldan beri sürdürülen bu güzel gelenek Kiraz’ın Umurcalı Köyü Tekke Tepesi’nde Nisan ayının ilk Pazar günü gerçekleştiriliyor.
Şehitler için mevlit okunması ile başlayan törenler, yağmur duasının yapılması ve ikram edilen yemeklerin yenmesiyle sona eriyor. Kiraz Umurcalı köyü ve çevre köylerin katılımıyla gerçekleşen Tekke buluşmasına bu yıl 400 kişi katıldı.
Kiraz Ziraat Odası Başkanlığı’nın tertiplediği ve organize ettiği,Umurcalı Köyü Muhtarlığı’nınev sahipliğinde gerçekleşen programın kurumsallaşması ve kültürel bir kimlik kazanması amaçlanıyor. Şehitleri anma programında bir konuşma yapan Kiraz Ziraat Odası Başkanı Erol Yalçın şunları ifade etti:“Biz Ziraat Odası olarak yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda 6 yıldan bu yana Üç Şehitler Tekkesinde organize edilen şehitlerimizi anma törenlerine maddi desteklerimizi sürdürüyoruz. Burada şehitlerimiziyâd etmek için bulunuyoruz. Burada yapılan samimi dualar mutlaka yerine ulaşacaktır. Kiraz’ın diğer köylerinden de vatandaşlarımızın iştirak etmelerini bekliyoruz. Önceleri Tekke Tepesi’nde yağmur duasıyla başlayan bu gelenek günümüzde daha da bir anlam kazanarak şehitlerimizi anma ve yağmur duası olarak devam etmektedir. Bu güzel geleneğimizi sahip çıkmak hepimizin görevidir. Maddi ve manevi kültürlerimizi unutmadan geleceğimizi inşa etmeliyiz. Geleneklerimiz, geçmiş ile gelecek arasında bir köprü vazifesi görürler. Gençlerimizi buraya getirmeliyiz ve yapılan dualara ortak etmeliyiz. Değerlerimizin unutulmasına müsaade etmeyelim. Tüm Kiraz halkını bu güzel geleneğe sahip çıkmaya davet ediyorum. Üç Şehitler Tekkesinde gelecek yıl tekrar buluşmak dileğiyle Allaha emanet olunuz.

Kiraz Ziraat Odası’nın tertiplediği şehitleri anma programı, gelecek yıl aynı yer ve saatte tekrar buluşmak dilek ve temennisiyle sona erdi.
Editör: Haber Merkezi