Haber: Dilek Ayvalı

Tire'nin Yeniçiftlik Mahallesinden olan ve çocukluğundan bu yana bağlama yapan Cerit, pandemiden dolayı zor günler geçirse de çok sevdiği mesleğini evinde icra etmeye devam ediyor. En iyi malzemelerle hazırladığı bağlamalarını Tirelilere sunmak isteyen bağlama ustası müşterilerini bekliyor.
Gazetemize açıklama yapan bağlama ustası Erkan Cerit şunları söyledi, “1984'den beri abi mesleği olan bu işi yapıyorum. Çıraklıktan başladım, bağlama gövdelerini hazır alıyorum, ham vaziyette göğsünü takıyorum sap kısmını takıyorum, bağlamanın sapını ben yapıyorum. Kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösteriyorum. Piyasada çok ucuza sazlar var fakat çalmıyor desek yeridir, 400 TL'ye kadar iniyor saz fiyatları fakat sağlıklı olmuyor bu ürünler. İyi bir ürün, güzel bir şekilde çalabileceğimiz bir saz 1000-1500 civarında oluyor. Mesela dut uymadan yapılan sazlar var bunlar daha kaliteli fiyatları ise 3000-4000 TL arasında değişiyor. Bağlama kolay yapılan bir şey değil. Örneğin ben 10 tane bağlamayı 1 ayda yapıyorum. Bunu daha kısa süre içeresinde yapanlar da var fakat ben her aşamasını dikkatli bir şekilde özenerek yaptığım için bir sazı yapmam 3 günümü alıyor. Bağlama yapmanın ince noktaları var bunlara dikkat etmezsek yaptığımız bağlamadan verim alamayız.

İşlerimiz korona virüs salgınından oldukça çok etkilendi. İşimiz müzik sektörü ile alakalı olduğu için malum koronadan dolayı kimse müziğini icra edemediği için haliyle bizde satış yapamıyoruz. Bir yere otobüsle ürün göndermek istiyorum fakat otobüs olmadığı için satış yapamıyorum, kargoyla da gönderebiliriz fakat kargoya verdiğimiz ürünler kırıldı. Korona virüs bizi her anlamda etkiledi.  Çocukluktan beri yaptığım bir iş, severek ve özenerek yapıyorum. Şu anda maddi sıkıntılardan dolayı evimi atölyeye çevirdim burada bağlamalarımı Tirelilere en güzel hizmeti verebilmek için uğraşıyorum” dedi.
Erkan Cerit ayrıca her türlü sazın tamirini de yapıyor. Erkan Cerit ile iletişime geçmek için 0531 473 74 90 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi