Cumhur İttifakı Ak Parti Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli,

“NEVRUZ BİRLİK VE DİRLİĞİN SEMBOLÜDÜR”

Haber: Dilek Ayvalı

Cumhur İttifakı Ak Parti Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli, eşi Gülin İçelli ve beraberindeki ekibi ile Tire’nin dört bir yanında en özel ve güzel şekilde kutlanan Sultan Nevruz nedeniyle Balım Sultan, Toptepe ve Taştepe’deki vatandaşlarla bir araya geldi. İçelli çocuklara boyama kitabı ve balon hediye etti, uçurtma uçurdu ve top oynadı. Başkan Adayı İçelli kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen herkesle fotoğraf çekildi.

BU ANLAMLI GÜNÜ MİLLETİMİZLE EL ELE KUTLAMALIYIZ

Geçmişten bu güne Tire’de coşku içerisinde kutlanan Nevruz etkinlikleri hakkında konuşan Cumhur İttifakı Ak Parti Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli Nevruz’un; herkesin kardeş olduğunu, herkesin aynı kökten, aynı ruhtan geldiğini hatırlattığını belirterek, “Bu nedenle bu anlamlı günü bütün milletimizle el ele, gönül gönüle vererek kutlamamız önem taşımaktadır. Yeniden dirilişin, tazelenişin sembolü olan Nevruz Bayramı, ilçemizde olduğu gibi müşterek kültür coğrafyasında, yüzyıllardan bu yana aynı ruh ve heyecanla kutlanmaktadır” dedi.

TİRE’DEKİ SULTAN NEVRUZ KUTLAMALARINI ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

İçelli, “Bizler toprağı bir ana gibi sahiplenen, onu ‘toprak ana’ diye isimlendiren, topraktan yaratıldığımıza ve nihayetinde yeniden toprağa döneceğimize inanan bir kültür ve inancın mensuplarıyız. Bu bakımdan, toprağın yeniden dirilişi bizim kültür ve medeniyetimize göre aslında bütün bir hayatın, insanlığın, insani değerlerin yeniden yeşermesidir. Nevruz bizlere, hepimizin kardeş olduğunu, hepimizin aynı kökten, aynı ruhtan geldiğimizi hatırlatmaktadır. Onun için bu anlamlı günü bütün milletimizle el ele, gönül gönüle vererek kutlamalıyız. Birbirimize sımsıkı kenetlenerek birlik ve beraberlik içinde bu toprağın, bu vatanın asli unsuru olduğumuzu bilerek birbirimizi bağrımıza basmalıyız” diyerek, “Tire’deki Sultan Nevruz kutlamalarının bir tarım şenliğine dönüştürmek için çalışmalar yapmalıyız” dedi.

İçelli, “Başta Tireliler olmak üzere, tüm halkımızın Nevruz’unu en içten duygularımla kutluyor; Nevruz'un adı gibi tazelenmeye, yenilenmeye, barışa ve esenliğe vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi