HABER: DİLEK AYVALI

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire’nin düşman işgaline uğradığı 28 Mayıs 1919 tarihinin yüzüncü yılında, Milli Mücadele Kahramanı Sunullah Efendi’nin büstünü törenle açtı.

BUGÜN ÖNEMLİ BİR GÜN

Törende konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran Büstün açılışı için özellikle bu tarihi seçtiklerini ifade ederek ‘’Bugün Yunan işgalinin başladığı günün yüzüncü yılı. Bu günde, insanlara vatanperver çağrılarda bulunan, işgalin en başında onurlu bir duruş sergileyen, Tire’de Kuvayı milliyenin ilk adımlarını atan Sunullah Efendi’nin büstünü açmaktayız. Göreve geldiğimizde büst hazırdı ama yerine konulmamıştı. Tire Kültür Derneği özellikle bu konu üzerinde Tire’de bir kamuoyu yaratmıştı. Kendilerine buradan bir kere daha teşekkür ediyorum’’ dedi.

BAŞKAN DURAN SUNULLAH EFENDİ’NİN HAKKI ÖDENMEZ

Başkan Duran konuşmasının devamında Sunullah Efendi hakkında övgü dolu sözler sarf ederek’ ’Sunullah Efendi, Gökçen Efe ve zeybeklerine istihbarat sağlamış, lojistik destek vererek milli mücadelenin büyümesine ve işgale karşı büyük bir hareketin çıkmasına vesile olmuştur. Cumhuriyete kadar düşman ve işbirlikçileri ile Cumhuriyetten sonra ise cahillikle mücadele etmiştir. Hayatı boyunca ilçesi ve ülkesi için çalışmış pek çok sivil toplum ve derneklerin ya kurucusu ya da destekçisi olmuştur. Cumhuriyet döneminin Tire’nin ilk müftüsü olan Sunullah Efendi aynı zamanda Halk Fıkrasının (CHP) kurucularındandır’’ dedi.

Tören sonrası Sunullah Efendi’nin torunu Belgin Değirmencioğlu Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’a çiçek takdim ederek teşekkür etti. Demircioğlu, Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Duygu Hazırol ve Tire Belediyesi Tarih Danışmanı Ali Özçelik’e de teşekkür çiçeği takdim etti. Törende Sunullah Efendi’nin torunlarından Berkay Çerçi ve Araştırmacı tarihçi yazar Munis Armağan da konuşma yaptı. Tören fotoğraf çekimi ile sona erdi.

TÖRENE KİMLER KATILDI?
Düzenlenen törene Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve eşi Necibe Duran'ın yanı sıra Tire Belediye Başkan yardımcısı Doğukan Eroğlu, Tire Belediyesi meclis üyeleri, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Hayati Okuroğlu, CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç, Devlet eski Bakanı Halil Çulhaoğlu, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcileri yer aldı. Sunullah Efendi’nin akrabaları da düzenlenen törene katıldı.

Editör: Haber Merkezi