Tire Halk Eğitim Merkezi, Tire Mehter takımı kurmak için hazırlıklara başladı. Tire’de yaşayan ve Türk kültürüne ilgi duyan kişilerden oluşacak olan Tire Mehter takımında görev almak için ilgililerin Tire Halk Eğitim Merkezi’ne başvurmaları gerekiyor.
Tire’de çok sayıda halk oyunları ve müzikle ilgilenen kişi bulunduğuna değinen Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Eke, “İlçemizdeki bu potansiyelinde katkılarını alarak Tire’ye bir mehter takımı kazandırmak istiyoruz.”dedi.
Kurulacak olan Mehter takımının büyük bir bölümünün Tire Halk Eğitim Merkezinin halk oyunları ekipleri ve usta öğreticilerinden oluşacağını ifade eden Turhan Eke, “Mehter takımımızda Eğridere Gökçen Efe Derneği’nin üyeleri de görev alacak. Halkımızdan da ciddi katılımlar bekliyoruz. Mehter takımımız için ön kayıtları kabul etmeye başlamış bulunmaktayız. İlgilenenlerin ve mehter takımımızın gerek müzik aletleri gerekse korosunda görev almak isteyen halkımızın müdürlüğümüze müracaat etmelerini rica ediyoruz” şeklinde konuştu.
Tire Mehter takımı için bu konuda tecrübeli eğitmen Yücel Alaettinoğlu yönetiminde çalışmalarını sürdüreceğini hatırlatan Eke, “Zurna, boru, kerrenay, ve klarnet gibi nefesli çalgılar için de Germencik ilçesinden iki hocamız eğitim verecek. Ayrıca kös, davul, nakkare gibi vurmalı sazlar için de Yasin Sarcan hocamızın vereceği eğitimler ile Mehter takımımızın müzik aletleri kısmındaki ekibimizi oluşturmuş olacağız. İlçemize bir Mehter takımı kazandırmak için önümüzdeki günlerde çalışmalarımız başlayacak. Eğitim programımız tamamlandığında Tirelileri gerek ilçemizde gerekse ilçe dışında temsil edecek güzel bir ekip oluşturmuş olacağız. Halkımızdan destek ve katılım bekliyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi