Haber: Dilek Ayvalı

Tire’de bir düğün salonunda düzenlenen yemekli geceye Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Özdemir, Tire Cumhuriyet Savcısı Necdet Kurum, Siyasi Parti ve STK Başkanları, Tire Belediye Başkan Aday Adayları ve dernek üyeleri ile Tireliler katıldı.

Katılımın yüksek olduğu programda konuşma yapan Küçük Menderes Karadenizliler Derneği Başkanı Yakup Aydın, “Her yıl yeni organizasyonlar düzenliyoruz. Dernek yönetimi olarak aldığımız karar ile geçtiğimiz yıl yaptığımızın şenliğin tüm gelirini Mehmetçik Vakfına bağışlamıştık. Anlamlı ve kalıcı şeyler yapmak istiyoruz. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. Bu gece Tirelileri Karadeniz kültürü ile buluşturmayı hedefledik. Herkese iyi eğlenceler diliyoruz” dedi.

Tanrıseven, “Tire, Birlik ve Beraberliğin Simgesidir”

Küçük Menderes Karadenizliler Derneğinin düzenlediği Horon Gecesine katılan Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Türkiye’nin 81 vilayetinden gelen vatandaşların Tire’de huzur içinde beraber yaşadığını belirterek, Karadenizlilerin de Tire’nin bir zenginliği olduğunu söyledi. Tanrıseven şöyle konuştu, “Göreve geldiğim günden bugüne bu tür organizasyonların daima destekçisi olduk ve olmaya da devam edeceğiz. İlçemiz birlik ve beraberliğin simgesidir. Yaptığı çalışmalardan dolayı Küçük Menderes Karadenizliler Derneği Başkanını ve yönetimini kutluyorum” dedi.

SİNAN SAMİ İLE COŞTULAR

Horon Gecesinde Karadenizliler gece boyunca Horon oynadılar. Karadenizli ses sanatçısı Sinan Sami seslendirdiği Karadeniz şarkıları ile tüm Karadenizlileri ve misafirleri coşturdu.

Editör: Haber Merkezi