HABERİN VİDEOSU ALTTA

Haber: Dilek Ayvalı

Tire Kent Müzesine Tireliler tarafından bağışlanan 53 adet eski çeyiz sandığı içindeki tarihi eşyalar ile birlikte müzede yapılan açılış ile sergilenmeye başlandı.

Tire Kent Müzesinde yapılan kokteyl sonrası yapılan açılışta konuşan Tire Kent Müzesi Müdürü Edip Adanalı, “Kent müzemiz gittikçe büyüyor. Pazar günü açılışımızın dördüncü yılını kutladık. Bu dönemde 600 bin ziyaretçimiz müzemizi ziyaret etti. Bunun 75 bini yabancı ziyaretçiydi. 18 sergi açtık. 4 ödül aldık. Gittikçe de Türkiye genelinde isim yapıyoruz. Müzemizin asıl amacı bağışlanan eserlerin burada sergilenmesi. Bağışlanan her şeyi maalesef yerimiz dar olduğu için sergileyemiyoruz. Böyle bir karar aldık. Zaman zaman sergileyemediğimiz güzel bağışları beğeninize sunacağız” dedi.

150 YILLIK SANDIK SERGİLENİYOR

Müze Müdürü Adanalı sergideki en eski ve en önemli sandığın, 150 yıllık bir sandık olduğunu ifade ederek şöyle konuştu, “Sergideki en özellikli sandık bana göre, Girit’ten Tire’ye mübadele ile gelen Aynur Öztuş’un bağışladığı sandık. Bu sandık Girit’ten gemi ile getirilmiş. Sandık kürk sandığı olarak kullanılıyormuş aile tarafından.”

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de konuşmasında Tire’nin sanat ve müze kenti olma yolunda hızla ilerlediğini kaydederek kentteki restorasyon çalışmaları hakkında konuştu.

53 sandığın beğeniye sunulduğu sergide sandıkların içinden çıkan peştamal, banyo malzemeleri, eski sabunlar, oyalı yemeniler, kıyafetler de sergileniyor.

Editör: Haber Merkezi