Ünü sanatçı Okan Bayülgen 'Eti ÇEKÜL Kültür Elçileri' projesi kapsamında Ödemiş ilçesine bağlı tarihi ve turistik Birgi beldesine geldi. Bayülgen proje kapsamında unutulan sokak oyunlarının araştırıldığını ve ‘Unutulmuş Oyunlar’ adlı filmde bu oyunlara yer vereceklerini söyledi. Projenin gönüllü elçilerinden sanatçı Okan Bayülgen projeyi, değerlere sahip çıkılması ve yaşatılması açısından değerli bulduğunu ifade etti.
Kanal D’de haftanın 3 gecesi Disko Kralı, Muhabbet Kralı ve Medya Kralı adlı programlar yapan ünlü sunucu Okan Bayülgen Ödemiş’in Birgi beldesinde “Unutulmuş Oyunlar” adlı filmin çekimlerini kameraya aldı. Unutulmuş Oyunlar adlı filmde Ödemişli 12 çocuğun oynadığını belirten Bayülgen, “ETİ ve ÇEKÜL Vakfı işbirliği ile sokak oyunları Unutulmuş Oyunlar programı çerçevesinde farklı bölgelere giderek çekimler yaptık. ÇEKÜL’de çalışan arkadaşlara yardımcı oluyoruz. Bende fotoğraf ve videolarını çekiyorum. ÇEKÜL bunları tanıtıyor. Bende onlarla bu oyunları oynayarak ‘Muhabbet Kralı’ programında uzun olarak bu konulara yer veriyorum” dedi.
Okan Bayülgen, “Eti ÇEKÜL Kültür Elçileri projesi ile unutulan sokak oyunlarını araştırıyorum. Sağ olsunlar ÇEKÜL’de çalışan arkadaşlarım da Birgi’de bu konuda bana yardımcı oluyorlar. Farklı yerlere gidip çocukların oyunlarını fotoğraflıyorum. Birgi’de de unutulan çocuk oyunlarını fotoğraflıyorum, kameraya alıyorum. Bu konuyu kendi programıma da taşıyorum, Muhabbet Kralı’nda bu konuda uzun programlar yayınladım. Bu sezon da bu konuda bir program yapmayı düşünüyorum. Kaybolan çocuk oyunları ile ilgili kitap çıkarmayı da düşünüyorum. Ayrıca ÇEKÜL ve belediye Birgi’de çok güzel işlere imza atmış, gerçekten çok güzel bir yer. Herkesin Birgi’yi ziyaret etmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu.
Bayülgen daha sonra İstanbul’a dönmek için Birgi’den ayrıldı.
Editör: Haber Merkezi