Yapılan açılışa Ödemiş İlçe Kaymakamı Fatih  Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı  Hamdi Halis, İzmir Büyükşehir Belediyesi  Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü  Hikmet Güriş  ve  Ekim Geçiti Resim Sergisinde eserleri bulunan ressamlar katıldı.

Ödemiş’te  Ekim Geçiti Resim  Sergisi adı altındaki buluşmalarda  serginin açılmasında pay sahibi olanlardan   Ressam  ve  Serginin Küratörü  Özlem  Tok “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Türkiye Cumhuriyetinin Temeli Kültürdür.”… Bu anlamlı söylemden hareketle gerçekleştirdiğimiz bu sergi ile; sanatın büyük kentlerden küçük yerleşim alanlarına yayılması ve paylaşılmasını da sağlamaya çalıştık. Cumhuriyet sevinci ile çağdaş resim sanatının renkli söylemini buluşturduğumuz bu sergimizde; Ödemişli ressamlarımız ve değişik kentlerimizden ressamların eserlerini sizlere sunmaktan mutluluk duyduğumu da ifade etmek isterim. Sergi küratörü ve bir ressam olarak; buna benzer sergilerin Ödemiş’te yaşayan birçok sanatçıya, uluslararası açılım için ilham vereceğine inanıyorum. Artık Ödemiş’te sanat faaliyetlerinin gerçekleştirebileceğinin kanıyı olan bu serginin gerçekleştirilmesinde destek veren Ressam Gülsün Erbil’e, İlçe Milli Eğitim Müdürüm Bahattin Gengörü’ye, Ödemiş Belediye Başkanımız Mehmet Eriş’e, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ve tüm personeline, Ödemiş Kaymakamımız Fatih Aksoy’a ve üyesi olduğum Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliğine teşekkür Ediyorum. Ve elbette beni yalnız bırakmayan, ödemiş ve çeşitli illerden aramıza katılan ressam arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Sergimize çok katılım geldi fakat Covid-19 virüsü nedeniyle katılımları sınırlı tutmak zorunda kaldım. Seneye pandemi sorununun sona ermesi ile bu etkinliğin uluslararası sanatçı katılımları ile daha da çoğalmış olarak devam edeceğimizi temenni ediyorum. Sizi ressamlarımızın renklerle bize ulaşan duygu ve düşünceleri paylaşmaya davet ediyorum .Ayrıca  Bu serginin açılmasında emeği geçen  Ödemiş İlçe Kaymakamımız   Fatih  Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanımız  Mehmet  Eriş, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Bahattin  Gengörü’ye ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum ” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş açılış öncesinde yaptığı konuşmasında, Ödemiş’te Ekim  Geçiti adı altında ressamların eserlerinin bir arada olmasının önemine değinen Başkan Eriş “ Ödemiş’te  ressam arkadaşımız  Özlem  Tok ve onunla birlikte 16 ressam arkadaşımızın  çalışmaları  ve sanat eserlerini  bu Ekim Geçiti sergisinde bir arada göreceğiz.   Burada bu emekleri olan değerli sanatçı arkadaşlarımıza bu emeklerinden dolayı  teşekkür ediyorum.  Ayrıca  bu serginin açılmasında  pay sahibi olan Küratörümüz ve ressam  Özlem  Tok’a da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu serginin  geleneksel  hale  gelmesi  ve devam etmesinde  katkılarından dolayı  tüm Ödemişli sanat severlerimizi  bu güzel eserleri görmeleri için bu  Ekim Geçiti sergisine bekliyoruz ” dedi.

Editör: Haber Merkezi