Ödemiş’in sevilen Şair ve yazarlarından Ödemişli Yazar Rasim Şengün’ün 8. Kitabı olan Anneme Söz Verdim (Zuhal) çıktı.

Ödemişli Yazar Rasim Şengün Büyük bir yazma tutkusu ile hiç ara vermeden hikâye, şiir ve roman kitapları yazan sanatçımız kitaplarını özellikle gençlere ulaşabilmek için yazdığını belirtiyor. Yeni nesillere gerçek yaşanmış hikâyeler ve şiirler ile ulaşabileceğini ve asıl amacının bu yaşanmışlıkların hiçbir zaman unutulmamasını sağlamak olduğunu söyleyen Rasim Şengün, geçmişte babasının ve kendisinin çektiği zorlukları bu kitaplarda anlattım diyor. Ayrıca kitap okumanın çok önemli ve gerekli olduğunun altını çizen yazar aynı zamanda okumanın yanı sıra herkesin kitap da yazabileceğini yeter ki yazmak istesin ve kendini geliştirsin diye de ekliyor. Şu anda inzivaya çekildiği Menderes Özdere’ de ki evinde bir sonraki kitabının hazırlıklarına devam eden sanatçıya biz de sağlıklı günler diliyoruz.

Ödemişli Rasim Şengün;

Ödemişli Yazar Rasim Şengün; Mübadeleden gelen, Drama / Doksat’lı bir ailenin en küçük ferdi olarak 1948 yılında Ödemiş’te dünyaya gelmiştir. İlkokulu, Atatürk ilkokulunda okuduktan sonra, Ödemiş Erkek Sanat Enstitüsü orta kısmına başlamış, 1967 - 1968 döneminde mezun olarak, Hv. Astsubay okuluna girmiş, 1969’da mezun olduktan sonra 11 yıl Ankara’da görev yapmıştır.1980-84 Yıllarında Malatya, sonra da bir yıl İzmir Çiğli de görev yaparken yurt dışı sınavlarını kazanıp, Almanya’daki daimi görevine atanmıştır. Almanya’da 1985-1988 yıllarında görev yaptıktan sonra, son olarak Eskişehir’de 1992 yılına kadar görev yapmış ve 1992 senesinde kendi isteği ile emekli olmuştur. Kendisi evli olup, 2 kızı ve 1 oğlu vardır. Şu anda hayatına yazın Özdere’de Kışın ise İzmir’de ikamet ederek devam ediyor.

Yazarın Yayınlanmış Kitapları;

KOCA BİR ÖMÜR
IZDIRAP GÜNLERİ MÜBADELEDEN GÜNÜMÜZE
MUTLU OLABİLMEK
MEYVELİ AĞAÇ
KONUŞAN HİKÂYELERİM
KONUŞAN HİKÂYELERİM 2
AŞK BAZEN VE SON KİTABI
ZUHAL ANNEME SÖZ VERDİM.

Yazar Rasim ŞENGÜN, tüm kitaplarında Mutlaka Ödemiş’ten söz etmiş ve geniş yer vermiştir. Birçok şiirini bestelemiş, sazıyla sözüyle çalıp söylemiştir.

Kendisi tam bir Ödemiş sevdalısı bir insandır. Kitaplarını okuduğunuzda yazarı daha yakından tanıma fırsatı bulacaksınız.

Tüm ziyaretçilerimize yazarımızın kitabını satın alarak kendisine destek vermesini rica ediyoruz..

Editör: Haber Merkezi