HABER: DİLEK AYVALI

Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı toplantıyla ilgili olarak "Kasım ayı içerisinde Meclis ve Çalışma gruplarını oluşturma çalışmaları sebebiyle Yürütme Kurulu olarak çok yoğun bir çalışma programımız vardı. Geçen ay 8 meclisin seçimini yapılandırmasını gerçekleştirdik. Ayrıca diğer güncel faaliyetlere de Yürütme Kurulu olarak katıldık. Yürütme kurulumuz bulunduğumuz bölgeye yaşadığımız şehre olumlu katkılar yapmak, yaşadığımız çevreyi güzelleştirmek ya da daha da çirkinleşmesini engellemek, toplumumuzda birlik ve beraberliği hemşerilik bilinciyle geliştirmek amacıyla bileşenlerimizle, birikimi olan ve katkı yapmak isteyen her kesimle beraber ayrım yapmaksızın çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

Toplantıda Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, jeotermal, İzmir Kent Konseyleri Birliğindeki seçimi ve diğer çalışmalar konusunda bilgi verdikten sonra Yürütme Kurulundan bir üyenin Genel sekreter olarak atanıp atanamayacağı üzerine konuşuldu ve bunun mümkün olmayacağına karar verildi.

ÇOCUK MECLİSİ OLUŞTURULACAK

İzmir Kent Konseyleri Birliğindeki çalışmalara mümkün olduğu nispette Mehmet Taşlı’nın katılması önerildi. Bununla ilgili olarak Belediye’den araç ve masraf istenilmesine dair karar verildi. Çocuk meclisinin oluşturulması için Ümran Ateş’e görev ve yetki verildi. Çevre ve Şehircilik meclisinin panel hazırlığından bahsedildi. Seçilmiş Meclis Başkanları ile 10 Aralık 2019 günü saat 20:30’da toplantı yapılmasına karar verildi. Ayrıca seçilen meclis başkanlarının isimlerinin ve telefonlarının Belediye’ye bildirilmesine karar verildi. Ticaret Odasına bilgi verilerek katılımcı olarak etkinlik davet listesine Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin eklenmesinin istenilmesine. Çevre ve Şehircilik Meclisine; İlan reklam vergisinden muaf tutulması sağlayacak ve görsel manada şehri güzelleştirilecek bir proje oluşturulması hususunda görev verilmesine karar verildi. Kültür Sanat ve Kadın Meclislerine; Sokaklara isim önerileri üzerinde çalışmaları görevinin verilmesine karar verildi.

KADIN MECLİSİ PROJELERİNİ ANLATTI

Esnaf meclisine; Lokantalardaki artık yiyeceklerin barınaklara ulaştıracak bir sistem üzerine proje hazırlanması görevinin verilmesine karar verildi. Kadın Meclisi Başkanı Ümran Ateş söz alarak, Kadın Meclisinin toplantı tarihine kadarki çalışmaları hakkında geniş bir sunum yaparak, projelerinden bahsetti. Kadın meclisi karar defteri talebinde bulundu, bu hususta belediyeden talepte bulunulmasına karar verildi. Ümran ateş tarafından dile getirilen Halk Eğitim Merkezinin Efe Toplu Konutlarda kadınlar için açacağı kurs için yer gereksinimi ile ilgili olarak Yürütme Kurulu Üyemiz Nihat savuran Efe Toplu Konut sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Meydan’la görüşmeyi üstlendi.

Selim Şahan söz alarak Samsun Sanat Tiyatrosunun iki adet tiyatro oyununu Belediyenin satın aldığını, oyunların duyurumları için Kültür Sanat ve Gençlik Meclisleri ile çalışılacağını, bu oyunlardan Kuvayı Milliye Destanı olanının öğrencilere gösteriminin yapılması ve izlemeye gelen öğrenciler iki adet kitap hediye edilmesi için sponsor arayışında olunduğunu açıkladı. Dilek ve temenniler ile toplantıya son verildi.

Editör: Haber Merkezi