Haber: Dilek Ayvalı

Programda sahne alan Tire Halk Eğitimi Merkezi öğrencilerinin Halk Oyunu gösterisi ve müzik dinletisi izleyicilerden alkış aldı.

Açılış programına Tire İlçe Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Gönül Elçileri Tire Temsilcisi Ceylan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın eşi Necibe Duran, Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adnan Güven, Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Duygu Hazırol, Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

703 KURS AÇARAK 11 BİN 57 KURSİYERE ULAŞTIK

Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adnan Güven açılış öncesi yaptığı konuşmada, Eylül 2018’den bugüne kadar toplam 703 kurs açarak 11 bin 57 kursiyere ulaştık. Açılan tüm kurslarımızda günlerce kursiyerimiz ve onların ailelerinin de dâhil ettiğimizde çok geniş bir aile olduk. Bu kurslarımızın eğitim kadrosunda görev alan arkadaşlarımız kurs çok güzel çalışmalar hazırladılar. Kurslarımızın hazırlanmasında emeği geçen başta müdür yardımcılarımız olmak üzere öğretmenlerimize, eğitmenlerimize, usta öğreticilerimize ve kurslara katılan kursiyerlermize yaptıkları çalışmalar ve sergi için teşekkür ediyorum" dedi.

KAYMAKAM TANRISEVEN, “EMEĞİ GEÇEN HERKESİ KUTLUYORUM”

Tire İlçe Kaymakamı Hasan Tanrıseven de açılışta bir konuşma yaparak, Tire Halk Eğitim Merkezi'nin, kendisinin Tire'de göreve başladığından bu güne örnek çalışmalar sergilediğini gördüğünü kaydetti. Tanrıseven konuşmasına şöyle devam etti, "Atalarımız beşikten mezara kadar eğitimin önemine vurgu yapmış. Halk Eğitim Merkezimiz de örgün eğitim dışında her kesimden her yaş gurubuna eğitim veriyor. Bugün Halk eğitim Merkezinin resim kursunun açılışını da yaptık. Burada resim yapan çoğu kursiyerin Üniversite mezunu ve meslek sahibi olduklarını gördük. Eğitimin yaşı yoktur.Bugün de burada kursiyerlerimizin emek vererek yaptığı ürünleri görme imkanı bulacağız. El emeği göz nuru ile yapılan çalışmaların sergilendiği bu salonda Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü başta olmak üzere eğitmenlerimiz, kursiyerlerimiz ve emeği geçen herkesi kutluyorum."

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek sergi açılışı yapıldı. Sergi, müzik dinletileri ve değişik aktiviteler ile beş gün boyunca açık kalacak

Editör: Haber Merkezi