HABER: DİLEK AYVALI

Fatih Ortaokulu her öğretim yılı sonunda düzenlediği öğrencilerin çalışmalarından oluşan resim sergisine bir yenisini ekledi.

Okul bahçesinde ve bina içinde sergilenen resim sergisinin açılışını Milli Eğitim Şube Müdürü Ak ve ilçedeki ortaokul müdürleri gerçekleştirdi. Protokol açılıştan hemen sonra sergiyi gezdi ve görsel sanatlar öğretmenlerinden çalışmalar ile ilgili bilgiler aldılar.

PEK ÇOK TEKNİK ÖĞRETİLDİ

Sergi ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Görsel sanatlar Öğretmeni Filiz Çağrı Tekinci, “Genel olarak sergide öğrencilerin bu öğrenim yılı boyunca öğrendikleri pastel, akrilik, guaş, keçeli kalem, karakalem, sulu boya teknikleri; bunun yanında kabartma, kazıma, baskı, perspektif, rekreasyon, kolaj, röprodüksiyon, üç boyutlu biçimlendirme teknikleri ile yaptıkları çalışmalar bulunuyor. Konu başlıkları ise; Natürmort, portre, figüratif resim, sokak ve manzara çizimleri, minyatür resim, afiş, amblem, yazı çalışmaları, modelden bakarak desen çalışması, doku çalışması, hayal gücüne dayalı resim çalışması, ressamların resimlerinden röprodüksiyon (kopya resim) örnekleridir” dedi.

TEKNİK İMKÂNLAR YETERLİ DÜZEYDE DEĞİL

Öğrenciler arasında resme yeteneği ve özel ilgisi olan birçok öğrencinin bulunduğunu kaydeden Tekinci, “Bu yaş grubundaki öğrencilere verilen sanat eğitiminin hem kişilik gelişiminde, hem zekâ gelişiminde büyük katkıları vardır. Ayrıca sanat eğitiminde başarılı olan öğrencilerin diğer derslerinde de başarı grafiğini yükselttikleri gözlemlenmektedir. Ancak ne yazık ki ders saati ve teknik imkânlar yeterli düzeyde değil. Görsel Sanatlar dersinin en az iki ders saati olması ve fiziki koşulların iyileştirilmesi gerekiyor. Çocuklarımıza yeteneklerini ortaya koyabilmeleri için gereken fırsat ve destek sağlanırsa eminim gelecekte ülkemizi lâyık olduğu şekilde temsil edecek başarılı sanatçılar yetişecektir” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR

Görsel Sanatlar Öğretmeni Tekinci son olarak teşekkür ederek şöyle konuştu, “Fatih Ortaokulu olarak yılsonunda böyle bir sergi düzenlememize destek olan okul müdürü Ruşen Akkoyun ve diğer çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Sergimizi okulumuzda oluşturduğumuz sanat sokağında mesai saatleri içinde ziyaret edebilirsiniz.”

Sergide 5-6-7 ve 8.sınıf öğrencilerinin yıl boyunca görsel sanatlar dersinde ve yetiştirme kursunda yaptıkları çalışmalardan bir seçki yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi