Türk müziğinin güçlü sesi Edip Akbayram Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 89.yılı etkinlikleri ve Ödemiş Belediyesi’nin kuruluşunun 130.yılı nedeniyle düzenlenen konsere katılanları coşturdu.
Birbirinden sevilen şarkılarını seslendiren Akbayram’a Saracoğlu Stadı’nı dolduran binlerce vatandaş da hep bir ağızdan eşlik etti. Kızı Türkü’nün de solistliğini yaptığı ve havai fişek gösterileriyle 21:30’da başlayan konserde Edip Akbayram yaklaşık 2 saat sahnede kaldı ve Ödemişlilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Edip Akbayram, 'Türküler Yanmaz' adlı türküsünü Sivas'ta katledilen aydınlar için söylediğini belirtince büyük alkış aldı. Akbayram, bu türküyü söyledikten sonra yaptığı konuşmada, "Çıkar uğruna savaşlar çıkartabilirsiniz; insanları yakabilirsiniz; insanlara işkence yapabilirsiniz ama türküleri ve sanatı asla yakamazsınız, yıkamazsınız, türküler yanmaz" dedi.
Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı konserde Edip Akbayram; Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Gittin Gideli, Hasretinle Yandı Gönlüm, Güzel Günler Göreceğiz, Aldırma Gönül gibi sevilen efsane şarkılarını seslendirdi. Konseri izlemeye gelen Ödemişli ünlü sanatçı Bedia Akartürk de zaman zaman şarkılara eşlik etti.
Konser sonrasında Edip Akbayram’a teşekkür eden ve efe figürü ile çiçek takdim eden Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Kardeşliğin, barışın ve onurlu insanların yaşadığı bu topraklarda 130 yıldan bu yana belediyemiz çağdaş, yaşanılır bir kent oluşturmak için çalışıyor. Hayatta olmayanlara Allah’tan rahmet diliyoruz, aramızda olanlara ve şuan da belediyede çalışmayanlara da şükran duygularımızı sunuyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi