Ödemiş ilçesine bağlı Birgi belde Belediyesi tarafından İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) destekleriyle sürdürülen “Birgi Kültür Yolu Projesi” kapsamında çekimleri tamamlanan “Dünya Kültür Mirası Birgi Belgeseli” izleyenlerden tam not aldı.
FRM Ajans tarafından çekimleri geçtiğimiz kasım ayında tamamlanan Dünya Kültür Mirası Birgi belgesel filminin yönetmeni Vedat Çağırgan’a Birgi Belediye Başkanı M.Cumhur Şener tarafından plaketle ödüllendirildi.
İzmir Kalkınma Ajansı ve Birgi Belediyesi tarafından on birincisi düzenlenen geleneksel Birgi Yemek Günleri için Birgi Belediyesi Şehir Salonu’nda biraraya gelen davetliler, Birgi’nin dünya kültür mirası listesinde yer almak için uzun yıllardır sürdürdüğü projeleri konuştular.  
TİRELİ YÖNETMEN ÖDÜLLENDİLDİ
Toplantıda konuşan Birgi Belediye Başkanı M.Cumhur Şener, dünya kültür mirası açısından Birgi’nin önemine değinerek, “Birgi beldesi tarihi ve kültürel özellikleri ile son derece önemli hazinelere sahiptir. Bizlere düşen, beldemizin bu güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak ve koruyarak, gelecek nesillere aktarmaktır. Bu amaçla İzmir Kalkınma Ajansı’nın destekleri ile uzun yıllardır sürdürmüş olduğumuz projeler nihayet meyvesini vermeye başladı. Birgi’nin dünya kültür mirası listesine alınması için yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Daha sonra FRM Ajans tarafından çekimleri tamamlanan “Dünya Kültür Mirası Birgi” belgeselinin yönetmeni Vedat Çağırgan ve FRM Ajans Genel KoordinatörüSüleyman Öztürk’e Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener tarafından plaket verildi.
Birgi gibi tarihi ve kültürel değerleri ile ön plana çıkan bir beldenin tanıtım filmini yapmaktan ve bu çalışma nedeniyle ödüllendirilmekten büyük bir onur duyduklarını ifade eden FRM Ajans yönetmeni Vedat Çağırgan, “Birgi’de yaptığımız belgesel çalışmaları esnasında gerek Birgililerin gerekse değerli yöneticilerimizin bizlere verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.  Bu yöreden yetişmiş bir kişi olarak bölgemizi çok iyi tanıyoruz. FRM Ajans olarak bundan sonra da Küçük Menderes bölgesi için yapılacak çalışmaların içerisinde yer alacağız” dedi.
Editör: Haber Merkezi