Ödemişli ünü sanatçı Bedia Akartürk 50.sanat yılını Ödemiş’te kutladı. Ödemiş’ten müzik piyasasına giren ve 50 yıldır duruşunu bozmadan sanatını icra eden Akartürk 50.sanat yılında Ödemiş Saracoğlu Stadı’nda bir halk konseri verdi. Akartürk konserin ertesi günü Ödemiş Belediyesi Kültürevi’nde imza günü düzenledi ve hayranlarına son albümünü imzaladı. Akartürk’ün her iki organizasyonuna da Ödemişliler yoğun ilgi gösterdi.
Ödemişli ünlü türkücü Bedia Akartürk'ün Ödemiş Saracoğlu Stadyumu'nda düzenlenen 50. yıl konseri Ödemişlileri unutulmayacak bir tat bıraktı. Yaklaşık 6 bin Ödemişlinin izlediği konser öncesinde Çılgın Sedat sahne aldı, Ödemiş Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve Belediye Bandosu kısa gösteriler yaptılar. Ünlü sunucu ve köşe yazarı Mesut Yar'ın sunduğu 50. yıl konseri, havai fişek gösterisi altında Akartürk'ün 'Ödemiş Kavakları' adlı türküyü seslendirmesi ile başladı. Ödemişli fotoğraf sanatçısı Erol Atar ve sanatçı Ahmet Koç'un da katıldığı organizasyon, geç saatlere kadar sürdü. Zaman zaman sohbet havasında geçen gecede sahneye gelen Akartürk'ün hocaları, sanatçı ile ilgili anılarını anlattılar. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de sanatçının 50. sanat yılını kutlayıp, Ödemiş’in adını duyurduğu için Ödemişliler adına teşekkür etti.
İMZA GÜNÜNE HİNTLİLER DE GELDİ!
Bedia Akartürk’ün cuma gecesi Saracoğlu Stadı’nda verdiği halk konserinin ardından cumartesi günü Belediye Kültürevi’nde düzenlediği imza gününe de ilgi yoğundu. Bedia Akartürk burada; Ödemiş Belediyesi’nin katkılarıyla çıkardığı ‘Bedia Akartürk ile Ödemiş Türküleri’ albümünü imzaladı. Akartürk bu albümde Ödemiş yöresine ait 12 türküyü seslendirdi. Yoğun bir hayran kitlesinin katıldığı ve hayranlarına yaklaşık 2 saat boyunca aralıksız albüm imzalayan Akartürk, “Sanat hayatım boyunca gerçekleştirmek istediğim, çok arzuladığım projelerden biriydi bu. Yöremin türkülerini bir albümde toplamak istiyordum ve bunu gerçekleştirdik. Bunun gerçekleşmesinde emeği geçen Ödemiş Belediyesi’ne ve Başkan Bekir Keskin’e minnettarım” dedi.
Akartürk’ün imza gününe Hindistan’dan tanıtım yapmak için ilçeye gelen iki Hintli de katıldı. Belediye Başkanı Bekir Keskin ile görüşen Hintli firma yetkilileri, Keskin’den Akartürk hakkında bilgiler aldılar ve daha sonra Akartürk’ün yanına giderek imzalı birer albümünü aldılar. Hindistanlı vatandaşlar Bedia Akartürk ile birlikte, efsaneleşmiş ‘Avare’ filminin müziği olan ‘Avaramu’yu da seslendirdiler.
Editör: Haber Merkezi