Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşu ve Ödemiş Belediyesi'nin 130. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması’nda Selda Keskin birinci, Canan Yeşim ikinci, Hülya Kökmen de üçüncü oldu. Birkaç gün önce ön elemeleri yapılan yarışmada finale kalan 10 kişi Salı Pazarı’nda jürinin karşısına çıktı.
Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarı öğretim üyeleri Gazi Erdener Kaya, Kemal Zülal, Yrd. Doç. Dr. İlhan Ersoy, Dr. Gökhan Hekim, Dr. Serkan Çelik, Erkan Aydın ile Ödemişli sanatçı Bedia Akartürk'ün jüri üyeliği yaptığı yarışmada Türk Halk Müziği dalında nota, usül, makam ve sahne hakimiyeti değerlendirildi. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ses yarışmasında dereceye giren adaylara plaket, yarışmaya katılan diğer adaylara da çiçek verdi.
Yarışma sonrasında kısa bir konuşma yapan Başkan Keskin, yarışmada ilk 3 sırayı bayanların almasıyla geleceğin Bedia Akatürk’lerinin yetişeceğine inandığını söyledi. Keskin her şeyin amatör ruhla başladığını ve böyle profesyonelliğe ulaştığını dile getirdi.
Seyircilerden gelen yoğun istek üzerine Bedia Akartürk iki türkü seslendirdi.
Editör: Haber Merkezi