Tüm yurtta olduğu gibi Ödemiş’te düzenlenen çeşitli kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde bu sene 11 günlük bir kutlama programı olacak.
Ödemiş Belediyesi, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşun 89.yıldönümünü çok geniş bir etkinlik programıyla kutlayacak.
3 Eylül Cumartesi günü başlayacak etkinlikler 13 Eylül Salı akşamı son bulacak. Etkinlikler kapsamında Ödemişli sanatçı Bedia Akartürk'ün yanı sıra, Edip Akbayram ve Çılgın Sedat birer halk konseri verecek.
Ödemiş Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler ilçenin kurtuluş günü olan 3 Eylül'de başlayacak. 11.00'de 1. Üç Eylül Satranç Turnuvası başlayacak. 19.00'da da geçen yıl düzenlenen fuar alanında Ödemiş Milli Fuarı'nın açılışı gerçekleştirilecek. 21.00'da ise Milli Piyango biletleri sergisi yeni fuar alanında açılacak. Kurtuluş etkinlikleri boyunca Ahrandı Aile Çay Bahçesi'nde her gece 22.00'de nostaljik filmlerin gösterimi yapılacak.
4 Eylül'de hipodrom alanında Rahvan At Yarışları düzenlenecek. 17.00'de 1. Üç Eylül Satranç Turnuvası ödül töreni yapılacak. Haziran ayının ardından bir kez daha kurtuluş etkinlikleri kapsamında sokak basketbolu turnuvası düzenlenecek. Turnuvanın açılışı 20.00'de Salı Pazarı'nda gerçekleştirilecek.
5-7 Eylül'de 9. Çocuk Kitapları Fuarı 125.Yıl Kültürpark'ta açılacak. Üç gün boyunca 17.30'da yazarlarla imza günleri düzenlenecek. 5 Eylül'de Ödemiş Belediyesi Kültürevi'nde Kurtuluş'tan Cumhuriyet'e Resim Belge ve Objeler Sergisi açılacak.
6 -7 Eylül'de yine Kültürevi'nde edebiyat, şiir ve müzik üzerine söyleşiler, düzenlenecek. Ödemiş Belediyesi gitar üçlüsü 6 Eylül akşamı Kültürevi'nde dinletilerini sunacak. 8 Eylül'de de “130. Yılında Ödemiş Belediyesi” söyleşisi gerçekleştirilecek.
9 Eylül'de Alev Coşkun, “Ödemiş'te Yetişen Piramidin Üstündeki 6 Kişi” söyleşisi ile Kültürevi'nde Ödemişlilerle buluşacak. 7 Eylül akşamı özgün müziğin güçlü sesi, ünlü sanatçı Edip Akbayram halk konserinde Ödemişlilerle buluşacak. 21.00'deki konser Saracoğlu Stadı'nda gerçekleşecek. 8 Eylül akşamı Salı Pazarı’nda “Saç tasarım ve defile show” halkın beğenisine sunulacak.
9 Eylül akşamı da Ödemişli Türk Halk Müziği sanatçısı Bedia Akartürk hemşerileriyle halk konserinde biraraya gelecek. Akartürk'ün konseri öncesi Çılgın Sedat da sevilen parçalarla müzik dolu dakikalar yaşatacak. 10 Eylül Cumartesi günü 17.00'de Bedia Akartürk Ödemiş CD'lerinin tanıtımı yapılacak. Akartürk CD'lerini Kültürevi'nde imzalayacak. Ayrıca ilk kez düzenlenen Türk Halk Müziği Amatör Sesler Yarışmasının finali 10 Eylül akşamı Salı Pazarı'nda yapılacak. Yarışmada Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı öğretim görevlileri ve belediyenin üst düzey yöneticileri jüri üyeliği yapacak.
11 Eylül'de 17.00'de Ödemiş Belediyespor'un sezon açılışı Saracoğlu Stadı'nda gerçekleştirilecek. 21.00'de ise İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Ephesus Brass Grubu, Kültürpark'ta bir konser düzenleyecek. 12 Eylül Pazartesi günü Sakarya Sokak'ta kurulan Yaşlı Barınma Evi'nin açılışı yapılacak. Aynı akşam 21.00'de 28. Sokak Basketbolu Turnuvası'nın finali düzenlenecek. Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. Yıldönümü etkinlikleri 13 Eylül Salı akşamı belediye korolarının 21.00'de Kültürpark'ta vereceği konserle son bulacak.
Editör: Haber Merkezi