Zeytinova Belediyesi, Siirt’in Pervari ilçesi Belenoluk Jandarma Karakolu’na, PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan, Astsubay Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat’ın adını, memleketi Zeytinova’daki bir caddeye verdi.
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş ve Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu’nun katılımı ile gerçekleştirilen caddeye isim verme töreninde Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat’ın eşi Özlem Canbulat, annesi Emine Canbulat, kızları Berra ve Beyza Canbulat da yer aldılar.
Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu, 4 Ekim 2011 belediye meclisi toplantısında beldedeki okul caddesine şehitlerinin ismini verme kararı aldıklarını söyledi. Doğu, “Bu belde var olduğu sürece şehidimiz Astsubay Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat’ın ismi de var olacaktır. Şehidimizin ailesi bundan böyle bizim de ailemizdir. Kendilerinin her zaman yanlarında olacağız. Şehidimize tanrıdan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.
Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat’ın isminin yazdığı tabelaya sarılı Türk bayrağını şehidin annesi Emine Canbulat çıkardı. Anne Emine Canbulat Türk bayrağının altındaki şehit oğlunun ismini görür görmez, “evladım, neredesin sen evladım” diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Konuşmakta güçlük çeken şehidin acılı eşi Özlem Canbulat’ın ayakta duramadığı gözlendi.
Editör: Haber Merkezi