Tamamen gönüllülerden oluşan vakıf üyeleri ,ülkemiz genelinde birçok çalışmalara imza atıyor.   "Türkiye Çöl olmasın, doğal varlıklarımız korunsun" diye iki gönüllü dedemizin  (toprak dedemiz Hayrettin Karaca, yaprak dedemiz Nihat Gökyiğit ) 1992 yılında başlattığı enerjiyle bizlerde Ödemiş’teki Tema Gönüllüleriyle birçok şey yapmak istiyoruz.

Bu yolda önceliğimiz bizler için Tema Vakfı Ödemiş Sorumluluğu’nun yapısını oluşturmaktı. Bunu 9 arkadaşımla( Ümran Ateş, Burçin Çakıroğlu, Özlem Çöğürcü, Tansel Gülal, Mustafa Çakır, Yücel Öztürk,Umut Satı,Seyda Gölcük  ve Tuğçe Çakıroğlu) başardık. Şimdi ise gönüllü üye kayıtlarının artırılması ve Tema Vakfı’nın hedefleri doğrultusunda  eğitim çalışmaları yapmak. 650’ye  çıkardığımız gönüllülerimizin sayısını  2020 sonunda 1500’eçıkarmak olacaktır. Bizlerden eğitim isteyen doğa projelerinde destek isteyen üye okullarımız (Minik Tema, Yavru Tema, Ortaokul Tema, Lise Tema ), üye olmayan okullarımızın ve bu konuda destek isteyen herkesin yanındayız .

Bugün Zeytinlik Sabahattin Şenocak Ortaokulunda 96 öğrencimizi  Tema Gönüllüsü yaptık . Üye kartı dağıtım ve eğitim çalışmasına gelen  İzmir İl Temsilcisi Özcan Gökoğlu yaptığı açıklamada; Ödemiş Tema Vakfı Sorumluluğunun çalışmalarını takdir ediyor ve destekliyorum. Bir çok çalışmasında yine destek olacağız. Ödemiş’in vermiş olduğu bu desteğe teşekkür ediyorum, dedi. Tuncay Mungan ve Zafer Yılmaz tarafından öğrencilerimize “Toprak” sunumu gerçekleştirildi.  Toprak sunumu  ve hatıra fotoğrafı çekimi esnasında  çocuklarımızdaki  enerji, görülmeye değerdi.

Bu güzel çalışma sonunda Ödemiş ilçe sorumlusu Salim Taşbaş teşekkür konuşmasında; “Okul Müdürümüze, öğretmenlerimize ve İzmir’den gelen konuklarımıza  vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ödemişimizdeki  eğitim çalışmalarımız yarıyıl tatilinden sonra okullarımızda  daha da hızlanarak devam edecek.” dedi.

Editör: Haber Merkezi