ZAMLARI GERİ ALIN

Covit- 19 salgını ve beraberinde giderek ağırlaşan ekonomik koşullara dikkat çekilen basın açıklamasında hükümete seslenen CHP Selçuk İlçe Örgütü, 2022 yılı itibariyle gelen zamların geri alınması için hükümete çağrıda bulundu. İlçe parti binası önünde CHP Selçuk İlçe Örgütü İlçe Sekreteri Burcu Yıldız Fırat tarafından okunan basın açıklamasında vatandaşların pandemi ile başlayan sürecin ekonomik zorlukları derinleştirdiğine dikkat çekildi. Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Alınan tedbirler planlamadan ve öngörüden yoksun, sadece günü kurtarmak için alındığından, yoksullukla mücadele eden milyonlarca insanımız sadece kira, fatura ve vergi ödeyebilmek için çalışmaktadır. En küçük topluluğun dahi planlama olmadan yönetilemeyeceği bilimsel bir gerçek olarak ortada iken, 84 milyonun yaşadığı bir devleti yönetmenin bilime, stratejiye ve öngörüye dayanması bir zorunluluktur. Bu koşulları yerine getirmekten aciz olan, liyakatsiz ve adaletsiz düzenin kurucuları halkımızı sömürerek günlük elektrik tüketimi yüz bin lirayı bulan saraylarda yaşamaktadır. Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarının artık mücadele edilemez boyutlara geldiğini görmemek için kör olmak, yaşam için elzem olan enerji fiyatlarının altında ezilen, yoksullaştırılan halk yığınlarının feryadını duymamak için ise sağır olmak gerekli. İşte tam da bu noktada görmeyen, duymayan AKP ve Erdoğan’a buradan sesleniyoruz; Enerji fiyatlarına 2022 itibariyle getirilen zamları geri alın”

Sadece Ocak ve Şubat ayı elektrik faturalarında 1.6 milyar TL’nin dağıtım şirketleri tarafından haksız olarak faturalandırıldığına dikkat çekilen açıklamada; “Bu ücretin tüketicilere iade edilmesini, enerji kalemlerindeki tüm fiyat artışlarının gözden geçirilmesini, elektrik ve doğalgazda KDV oranının %1’e indirilmesini, gelir düzeyi düşük, dezavantajlı gruplar için enerji kalemlerine doğrudan destek sağlanmasını Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımız adına talep ediyoruz” denildi.

ESNAF KEPENK KAPATIYOR, SANAYİCİ ÜRETEMİYOR

Cumhurbaşkanı ve Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu’nun açıkladığı verilerin aksine 2021 yılı içerisinde dünya spot piyasalarında elektrik üretiminde kullanılan kömür 2 kat, doğalgaz 1,4 kat arttığına dikkat çekilen açıklamada, derinleşen yoksulluk için CHP’nin tüm kadroları bu kara tabloyu değiştireceği belirtilen açıklamada; “Çalışan nüfusunun yüzde 43’ünü asgari ücrete mahkûm eden, gençlerini yurtdışına gitmeye yada intihara sürükleyen, esnafının kepengini kapatan, sanayicisinin üretimini kısıtlayan, çiftçisini ekip biçemez hale getiren bu tek adam düzeni değişmelidir ve değiştireceğiz!  Katılımcı, çoğulcu, tam demokratik bir anlayışla yeniden düzenleyerek, ülkemizi ahlakla, erdemle ve en önemlisi hukukun üstünlüğüyle yönetilen, güven duyulan bir ülke haline getirerek Cumhuriyetimizin II. yüzyılını demokrasiyle taçlandırmaktır” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi