HABER:GAMZE ONAN
Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Özlem Tok önderliğinde hazırlanan sergi de öğrencilerin hazırlamış oldukları eserlerin yanı sıra Tok’un kendine ait eserleri de İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Binası'nda sergileniyor.
Ödemiş merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Hamamköy Ortaokulu öğrencileri, akrilik boyama teknikleri ile yaptıkları 152 çocuk portresini İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Binası'nda sergiliyor. Sergi açılışına Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Gelen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Bölge Koordinatörü Cumhur Şener, Hamamköy Ortaokulu Müdürü Tahir Tokalı, Görsel Sanatlar, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergiyi gezen ziyaretçiler 5,6,7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin hazırladığı çocuk portrelerini beğendi.

Hamamköy Ortaokulu Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Özlem Tok, “Okulumuzda öğrenim gören Küre, Küçükören, Güney, Demirdere, Çayır ve Hamamköy Mahallelerinden gelen öğrencilerimizle yılsonu sergisi kapsamında portre, insan yüzleri çalışmayı ve bu alanda farklı yansımaları bütünleştirmeyi planlarken yüreklerinde var olan o çocuksu duygunun tuvale yansıyacağını biliyordum. İlk defa tuval üzerine akrilik boya tekniği ile çalışan öğrencilerimizin coşkulu heyecanını yaşamak ve aralarında mutlaka resim sanatına ilgi duyacak birkaç öğrencinin olduğunu düşünmek bile beni heyecanlandırmaya yetti. Böyle bir sergi açma fikrini destekleyen herkese teşekkür ediyorum.”

Tok, “Yaptıkları eserler ile geleceğe damga vuracak ressamların yetişeceğini biliyorum. Bu portreleri yapan değerli öğrencilerimizin ileride bu ülkenin kadim değerlerini anlatmak için bu renkleri kullanacaklarına inanıyorum.”

Ödemiş Belediyesi Başkan Vekili Şakir Gelen, “Bu serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Koordinatörü Cumhur Şener, “Kültürel bir erkinlikte bir aradayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Binası belediye hizmetlerinin yanında bu tür kültürel faaliyetlere de ev sahipliği yapıyor. Bu çalışmaların devamını diliyorum.”
Yetenekli öğrencilerin açtığı sergi 28 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.



Editör: Haber Merkezi