Ödemiş ilçesine bağlı Bademli Belediyesi 2009 yılında başlattığı ‘Özel Ağaçlandırma Projesi’ kapsamında bu yıl 18 bin adet çam fidanı dikti. Şu ana kadar beldede 48 bin adet çam fidanı diktiklerini söyleyen Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, “Daha yeşil bir Bademli için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Bademli Belediyesi’nce 2009 yılında başlatılan Özel Ağaçlandırma Projesi kapsamında Bademli Kervan Yaylası Uççayır mevkiinde yıllarca atıl olarak duran, deniz seviyesinden bin 350 metre yüksekliğinde yaklaşık 793 bin m2 arazi üzerine proje yapılarak, ulaşım ve sulama yolları açılarak, 13 Aralık 2009’da düzenlenen törenle çam fidanı dikimine başlanmıştı. Projeyi 2009 ve 2010 yıllarında olduğu gibi bu yıl da uygulamaya koyan Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak şunları söyledi:
“Belediye meclisimizce 2009 yılında almış olduğumuz karar gereğince ağaçlandırma projemiz kapsamında bu sene de dikim sahamızı iş makineleriyle yabani otlardan arındırmak suretiyle temizledik ve daha önceki yıllarda olduğu gibi Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İŞ-KUR ve belediyemiz arasında yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde beldemizden oluşturduğumuz bir işçi ekibiyle 6 bin 500 karaçam, 7 bin 500 toros sediri ve 4 bin adet kızılçam olmak üzere bu yıl 18 bin çam fidanımızı toprakla buluşturduk ve dikime devam ediyoruz. Yine vatandaşlarımızdan fidan dikimi yapmak, hatıra ormanı oluşturmak isteyen arkadaşlarımız var. Beldemiz Şükrü Saraçoğlu İlköğretim Okulu, beldemizde bulunan sivil toplum kuruluşlarımız var. Yine Küçük Menderes Havzası Koza Hareketi Derneği de geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da projemizi fidan dikimi yaparak destekleyecek, buradan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum.
Belediye olarak biz şu ana kadar 48 bin çam fidanımızı toprakla buluşturduk. Bunun haklı gururu içerisindeyiz. Amacımız daha yeşil bir Bademli yaratmak, diktiğimiz fidanlarla gelecek nesillere daha yeşil bir miras bırakmaktır. Küresel ısınma ve iklim değişiklikleri ile çölleşme gibi çevresel faktörlerin ülkemizde de kendini hissettirmeye başladığı son yıllarda bunlara karşı en basit ve etkili mücadele yöntemi dünyamızı daha yeşil hale getirmektir. Bu bağlamda Bademli Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde her yıl sayısını artırarak çam dikmeye devam edeceğiz ne mutlu bu dünyada bir dikili ağacı olana.”
Editör: Haber Merkezi