Yeni yılın ilk meclisi toplantısında komisyonların kurulması ve üye seçiminin yanı sıra gündem maddelerini görüşülerek komisyonlara havale edildi.
Selçuk Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısı açılış konuşmasında Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı CHP Selçuk İlçe Teşkilatı’nın yeni seçilen başkanı Merve Çalışkan ve yönetim kurulunu tebrik etti.
Yeni yılın ilk meclis toplantısında ihtisas komisyonları, denetim komisyonu ve gayrimenkul komisyonlarının kurularak, komisyonlara üye seçilmesine karar verildi. Var olan çalışma komisyonlarının yanı sıra bu yıl meclis üyelerinden gelen önerilerle Kadın, Aile ve Çocuk Komisyonu kuruldu.

Komisyon seçimleri yapıldı

Ocak ayı meclisinde Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Tarım Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Hukuk Komisyonu, AB Komisyonu, Kadın Aile ve Çocuk Komisyonu kurulmasına karar verilerek bu komisyonlara üye seçildi.
İhtisas Komisyonlarının yanı sıra denetim komisyonuna üye seçimi de gerçekleşti. Gizli yapılan seçimler sonucu; Mehmet Karanfil, Veli Keskin, Sezaver Albeyoğlu, Osman Başterzi, Hakan Bayraklı denetim komisyonu üyesi olarak seçildi.
Meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Bakıcı gündeme ilişkin önemli konulara değinerek; “ İlçemizde yaklaşık olarak üç buçuk yıldır yeni bir yerel yönetim modeli oluşturuyoruz. Bu yerel yönetim modeli örnektir. Hiçbir baskı yapmadan, hiçbir ayrımcılığa girmeden herkesin hakkını, hukukunu adaletli bir şekilde kollama gayreti içerisindeyiz. Var olan eksikliklerimizi telafi etme yolu içerisindeyiz. Herkes bizim hemşehrimiz, bizim insanımız” dedi.

Eleştiri alsam da devam edeceğim
Yeni bir yıla girerken Selçuk’un hizmet beklediğini, bunun için de her zaman kurumlarla birlik içinde çalışacaklarını ifade eden Başkan Bakıcı taşeronların kadroya geçmesine imkan sağlayan sürece değinerek; “ Biz işçilerin hakkını hukukunu sonuna kadar koruyoruz. Bizim 2014’te yaptığımızı bugün KHK (Kanun Hükmünde Kararname) yaptı. Bundan sonra gelen hiçbir belediye başkanı çalışanını kapının önüne koyamayacak. Zeynel Bakıcı 2014’de bunu yapmıştı” dedi.

Sonu kaybetmek de olsa kimsenin işsiz kalmasına izin vermeyeceğini belirten Başkan Bakıcı; “Ben bırakın işçinin kapının önüne koymayı, onları nasıl içerde tutarımın gayreti içerisindeyim. Bu yönde eleştiri alıyorum” dedi.

Konuşmasında hiçbir zaman vatandaşları ve personelleri siyasi görüşüne göre ayırmadığının altını çizen Başkan Bakıcı; Bana bir kişi çıkıp da siyasi görüşümden dolayı ruhsat alamadım. Başkan siyasi görüşümden dolayı benimle muhatap olmadı diyemez. Siyaset üstünlükler rejimidir. Siyaset yaparken kişilerin zafiyetinden faydalanmak yerine ben daha iyi yaparım demek gereklidir, birilerini kötülemek değildir” dedi.

Selçuk Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı İkinci Oturumu 5 Ocak Cuma günü saat 18.00’de yapılacak. 

Editör: Haber Merkezi