Haber: Dilek Ayvalı

Eğitim-İş Tire Temsilciliği tarafından yazılı yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, "Yüce Türk Ulusu'na; 29 Ekim 1923 Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihidir; ülkemizin doğum günüdür.

Türkiye Cumhuriyeti antiemperyalist mücadeleyle kurulmuş ilk devlettir.

Türkiye Cumhuriyeti, Türk tarihinin en büyük devrimidir.

Mücadelede, kurtuluşta, kuruluşta  büyük sevinç yaşayan Kuvayi Milliye'nin öncü neferleri ve onun çocukları olduğu gibi elbette bu büyük zaferden, zaferin adının konulduğu günden rahatsız olan bir güruh da vardı. Tarih devrimcileri de karşıdevrimcileri de yazar; yazıyor...

Ülkemizin adını, sınırlarını, bayrağını, kurucusunu, ulusal bayramlarını, bayramların tarihlerini tartışmayız; tartışılmasına izin vermeyiz. 

Daha bugün yani 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na bir gün kala ülkemizin adının konulduğu gün olan 29 Ekim günü bayramı kutlamamız bir emirle 30 Ekim'e ertelenmiştir. Tarihlerde sadece insanlar konuşmaz rakamlar da konuşur. Bazı tarihler tokat gibidir insanın yüzünde patlar. 

Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim günü kutlanır. 30 Ekim Mondros Mütarekesi'nin tarihidir. 30 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayamazsınız. 30 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak 29 Ekim'in rövanşını almaktır! Atatürk'ten intikam almaktır.  Parçalanmanın, işgalin tarihi bayram diye kutlanamaz. Türk vatanının parçalanması Türk halkının yok edilmesi anlamına gelen 30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesi'nin yıl dönümünde Cumhuriyet Bayramını kutlamak Türk tarihinin en büyük yanlışı olur. Bu yanlış kararı alanlar bu karardan bir an önce dönmelidir. Lozan'da haykırdığımız gibi: "Biz buraya Mondros’tan değil Mudanya'dan geldik! " 

Türk tarihine bu kara lekeyi çalmayın...

Türk ulusunun belleği sonsuzdur... 

Türk ulusu unutmaz! 

Tarih affetmez! 

Atatürk'ten, onun cumhuriyetinden; kuruluş ilkelerinden taviz vermeye kalkanlar tarihin tozlu raflarında yerlerini aldılar; alacaklar... 

Yeni kuşaklar Vahdettinleri, Ali Kemalleri lanetleyerek anıyorlar; anacaklar... 

Cumhuriyetimizin 97. yılında Atatürk'e ve Türkiye Cumhuriyeti'ne olan bağlılığımızı bir kez daha haykırıyoruz! 

Yaşasın Mustafa Kemal Paşa! 
YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ!"

Editör: Haber Merkezi