HABER:ELİF ACUN

Ödemiş’te yaya geçitlerine yayalar kırmızı çizgimiz faaliyeti kapsamında  'kırmızı çizgi' çekildi.

Özellikle yaya geçitlerinde karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalara araç sürücüleri tarafından yol verilmesi zorunlu. Ancak günümüzde bu kuralları göz ardı eden araç sürücüleri mevcut.

Yaya ya da okul geçitleri ile kavşak giriş ve çıkışlarına yaklaşırken hızını düşürmeyen, yayalara öncelik tanımayan ve ilk geçiş hakkı vermeyen sürücülere 652 TL ceza kesilecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından '30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz' paylaşımının ardından Ödemiş’te 'Kırmızı çizgi’ uygulamasına başlandı.

Yayalara öncelik tanınmasına dikkat çekilen uygulama kapsamında, Ödemiş belediye ekipleri yaya geçitlerindeki beyaz renkli şeritlerden bazılarını kırmızı renge boyadı.

Ödemiş’te Saraçoğlu Caddesinde Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Emniyet Müdürü Hasan Özge, Ödemiş Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerinin katıldığı farkındalık etkinliğinde sürücüler durdurularak yayaların geçiş yapmaları sağlandı. Sürücülere yaya geçitlerinde geçiş hakkının yayalara ait olduğu konusunda uyarılarda bulunuldu.  Sürücülere bilgilendirici ve uyarıcı broşürler dağıtıldı.

Yurt genelinde başlatılan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor.

Uygulama hakkında bilgi veren Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy,  "Bu hafta özellikle yaya geçitlerinde yapılacak denetim ve uygulamalarla bu farkındalığın canlı tutulması hatta artırılması yönünde bakanlığımızın talimatlarını yerine getiriyoruz. Bugün burada hem yayalara, hem sürücülere yönelik hazırlanan broşürleri vererek bu farkındalık çalışmasına destek olmaya ve vatandaşımızın bu konudaki bilinç düzeyinin yüksek tutulmasına gayret ediyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi