Haber: Dilek Ayvalı

Geçtiğimiz hafta Tire Necip Paşa Kütüphanesi’nin kubbesindeki yuvasından düşen iki yavru leylekten biri hayatını kaybetmiş, diğeri tedavi edilerek yuvasına geri konulmuştu.

Veteriner hekim Serhan Aydın tarafından tedavisi yapılan leylek geçtiğimiz günlerde tekrar uçmak için havalandı. Biraz havada süzülen yavru leylek bir apartmanın çatısına düştü. Bir süre çatıda duran ve uçmak için hamleler yapan leylek ne yaptıysa bulunduğu yerden havalanamadı.

Durumu fark eden vatandaşlar hemen Tire Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. İvedi bir şekilde olay yerine gelen ekipler vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan yavru leyleği tedavi etti. Tedavisi gerçekleşen ve eski sağlığına kavuşan leylek itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tekrar yuvasına konularak ailesine kavuştu.

Tire Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri yaptığı açıklamada, "Vatandaşlar tarafından aldığımız ihbar ile yavru leyleği bulunduğu çatıdan uzun uğraşlar sonucu aldık, vücudunda çeşitli yaralar vardı tedavisini gerçekleştirdik ve eski sağlığına kavuştu. İtfaiye ekipleri de sağ olsunlar leyleği tekrar yuvasına bıraktı" dedi.

Editör: Haber Merkezi