İşadamı Mehmet Hampa’nın Bayındır Yeşiloava’da düzenlenen Deve Şenliği’nde, Defne’nin tedavisi için bağışladığı düve inek, açık arttırmada 32 bin liraya alıcı buldu.

Bayındırlılar, SMA’lı minik Defne için kenetlendi. 8 gün komada kaldıktan sonra gözlerini açan 3 yaşındaki SMA hastası Defne Işıkdere’nin kampanyası hız kazandı. İşadamı Mehmet Hampa’nın, Bayındır Yeşilova ‘Deve Şenliği’nde’ Defne’nin tedavisi için bağışladığı yedi aylık gebe düve inek, açık arttırmada 32 bin liraya alıcı buldu. Düve ineğe en çok parayı Torbalı’nın Atalan köyünden Rüştü Akay adlı üretici verdi. İşadamı Hampa, kampanyaya destek olan Akay’a teşekkür ederek, “Hep birlikte Defne’ye umut olmayı sürdüreceğiz. Minik kızımız, yurtdışındaki tedavisinin ardından en kısa sürede sağlına kavuşup, yaşıtları gibi koşup oynayacak” dedi.

Yarın bugünden çok daha güzel olacak

Defne’nin tedavisinde toplanan para miktarının yaklaşık yüzde 21 seviyelerinde olduğu hatırlatan Işıkdere ailesi, kampanyanın tekrar ivme kazanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Anne Öznur Işıkdere, “Bir süre daha İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde Defne’nin tedavisi devam edecek. Yardımseverlerin sayesinde yarın, bugünden çok daha güzel olacak” diye konuştu.

İZLEYİCİ REKORU KIRILDI

Yeşilova’da yapılan deve şenliği ise güzel havanın da etkisiyle izlenme rekoru kırdı. İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Çanakkale’den gelen namlı develer arenada birbirleriyle kıyasıya kapıştı. Güreşler, ayak, orta, başaltı ve baş kategorilerinde gerçekleştirildi. Şampiyon develere kupa ve ödüllerini Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen ve Başkan Yardımcısı Osman Kadan verdi.

Editör: Haber Merkezi