Yapılandırma Tire ve Selçuk’ta hedefe ulaştı
 
Şubat ayında resmen yürürlüğe giren ‘Torba Yasa’ ile devlete olan borçlarını yapılandırmak isteyenler 31 Mayıs tarihine kadar SGK merkezlerine müracaat etmişlerdi. Müracaatlar sonrasında ilk ay ödemeleri sona erdi.
Son başvuru tarihi olan 31 Mayıs’a kadar Tire SGK Müdürlüğü’ne başvuruda bulunan ve Devlete olan borçlarının yapılandırılmasını isteyen vatandaşlar ilk ay ödemelerini haziran ayında gerçekleştirdiler. 30 Haziran itibarı ile ilk ayın tahakkuku sona erdi.

Ülke çapında milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Torba Yasa paketi kapsamındaki yapılandırmalar Tire’de ve Tire SGK bünyesindeki Selçuk ilçesinde de binlerce vatandaşı yakından ilgilendirdi. Konuya ilişkin olarak kısa bir açıklama yapan Tire SGK Müdürü Meltem Dilekcan, Tire ve Selçuk ilçeleri olarak hedefledikleri yapılandırma noktasına ulaştıklarını belirtti.
4098 BAĞ-KUR’LU 4/B, 888 İŞVEREN 4/A KAPSAMINDA BAŞVURUDA BULUNDU

İzmir’de 1 milyar 550 milyon liralık borç yapılandırması yapıldığını ve 134 bin kişinin bu amaçla SGK merkezlerine başvuruda bulunduğunu ifade eden Dilekcan, Tire ve Selçuk ilçelerinde 48 milyon 889 bin 328 liralık tutarın yapılandırma olduğunu belirtti. İzmir genelinde hedeflenen borç yapılandırmasının üstüne çıkıldığını ve başarı sağlandığını söyleyen Dilekcan, “Vatandaşlarımızın bu imkandan faydalanması için köy köy dolaştık. Her gittiğimiz ortamda Torba Yasa paketini en açık haliyle anlattık” dedi.

Tire ve Selçuk ilçelerinde 4098 BAĞ-KUR’lunun 4/B kapsamında yapılandırmalardan faydalandığını, 888 işverenin ise 4/A kapsamında yapılandırmaya başvurduğunu belirten Tire SGK Müdürü, halkın borçtan dolayı sıkıntılarını gidermek ve devletin alacaklarını tahsil etmesi noktasında bundan sonra da kurum olarak çalışmalarını yoğun şekilde sürdüreceklerini ifade etti.
 
 
Editör: Haber Merkezi