Kılıçdaroğlu, "Kadınlar ‘destek alamıyoruz’ demedi. ‘Yetersiz, artması lazım’ dediler. Senin verdiğni rakamlara bak, bir de gelen zamlara bak" ifadelerini kullandı.

İzmir’de gerçekleştirdiği 3 günlük programda Küçük Menderes Çiftçi Buluşması’nda kürsüye çıkan ve açıklamalarda bulunan çiftçi kadınlar üzerinden eleştirilerin odağına getirilen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iddialara grup toplantısından yanıt verdi.

AK Parti’nin ‘zorluk çekmiyorlar’ diyerek çiftçilerin iddialarını yalanladığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ise ‘destek veriyoruz’ dediği kadın üreticilere Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi.

Partisinin her Salı günü düzenlenen CHP Grup Toplantısı’nda değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada yem fiyatlarına dikkat çekti.

ÇİFTÇİ TARLAYA GİTMİYORUM DİYEMEZ

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Biz destek veriyoruz diye Tarım Bakanlığı açıklama yaptı. Fatma Doğan’a 19 ayda 2 torba yem parası vermişler. İki torba yem parasını destek olarak söylüyorlar. Kader Başaran’a ise 17 ayda 23 bin TL destek verdik diyorlar. Aylık bin 300 TL… O da 4 torba yem parası. Kadınlar ‘destek alamıyoruz’ demedi. ‘Yetersiz, artması lazım’ dediler. Senin verdiğin rakamlara bak, bir de gelen zamlara bak. Sizin arabanız olabilir, zam gelirse yakıta binmezsiniz. Ancak çiftçi tarlaya gitmek zorunda. Tarlaya gitmiyorum diyemez. Dünyanın zammı gelmiş, bu insanlar nasıl geçinecek?Hak ettikleri gelir de verilmiyor bunlara. 273 milyar TL çiftçinin AK Parti hükümetinden alacağı var” dedi.

Editör: Haber Merkezi