6 Kasım’da başlayacak olan Kurban Bayramı’nda vekaleten kurban kestirmek ve diğer bölgeler ile yurt dışında yaşayan ihtiyaç sahibi kişilere kurban eti yollamak isteyen vatandaşlar, kurban bedellerini bankalara yatırabilecek.
Yaklaşık on gün sonra kutlanacak olan Kurban Bayram’ının hazırlıkları kişi ve kurumlarda şimdiden başladı. Kurbanlık etlerin gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bulunan ihtiyaç sahibi Müslüman vatandaşlara da ulaşması için yıllardır çalışma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı ve bünyesindeki müftülükler, bu yıl da “vekaleten kurbanlık kesimi” uygulamasını devam ettiriyor.
Tire Müftülüğü de 6 Kasım’da ilk gününü kutlayacağımız Kurban Bayramı’nda, imkanı olan hayırsever vatandaşlar içerisinden vekaleten kurban kesmek ve uzaklardaki Müslüman kardeşlerine kurban eti yollamak isteyenlere çağrı yaparak, neler yapmaları gerektiği hakkında bilgi verdi.
KURBAN BEDELLERİ YURT İÇİ 550 TL, YURT DIŞI 380 TL 
Vekaleten kurban kesimi yapmak isteyenlerin 3 Kasım tarihi bitimine kadar Vakıf, Ziraat ve Halk bankaları şubeleri aracılığıyla belirlenen kurbanlık bedeli ücretlerini ilgili hesaplara yatırarak vekaleten kurban kesenler arasında yer alabilecekler. Müftülükten yapılan açıklamaya göre bu yıl yurt içindeki Müslüman kardeşlerine kurban eti ulaştırmak isteyen hayır severler “550” lira, yurt dışındaki Müslüman kardeşlerine kurban eti ulaştırmak isteyen hayırsever vatandaşlar ise “380” lira vekil kurbanlık bedeli ödemeleri gerekiyor.
“YURT İÇİNDE VE DIŞINDAKİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ SEVİNDİRELİM”
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Tire Müftüsü Salih Sağlam, “Bu yıl gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında büyük sıkıntı ve afet yaşayan Müslüman kardeşlerimiz oldu. Yaz mevsiminde hep gündeme gelen Afrika’daki Somali ve Sudan’da ki Müslüman kardeşlerimizin çektikleri açıklık ve kıtlığı; ülkemizde geçtiğimiz gün yaşanan deprem felaketi sonrasında Van ilimizde vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntı ve ihtiyaçları göz önünde bulundurursak bu yıl birçok yerde bizlerin vereceği desteğe, göndereceğimiz kurbanlıklara ihtiyaç duyan çok sayıda Müslüman kardeşimiz var. Hali vakit yerinde olan Müslüman kardeşlerimiz, isteğe göre yurt içi ve yurt dışında yaşayan Müslüman kardeşlerine kurban bayramında yardım ellerini uzatırlarsa büyük bir sevaba gireceklerdir. Allah katında takdir edilen kullardan olacaklardır” dedi.
Editör: Haber Merkezi