İzmir'in en işlek yerlerinden biri olan çarşıdan şoke eden görüntüler geldi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınına karşı ülke olarak ciddi bir mücadele başlattık. Vaka sayısının hızlı bir şekilde artması ile birlikte çeşitli önlemler alınırken, bir yandan da "Evde Kal" çağrıları yineleniyor. Fakat çağrılara rağmen İzmirliler, evlerinden çıkmaya devam ederek tedbirlere direniyor.

İzmir coronavirüsü vaka sayısında 2.sırada olmasına rağmen vatandaşların uyarılara kulak asmadığı görüldü. İzmir'in en kalabalık yerlerinden olan Karşıyaka Korona virüs (Covid-19) salgınına rağmen yine insan yoğunluğuna sahne oldu. "Evde kal" çağrısına kulak asmayan vatandaşlar hem kendilerini hem de başkalarını riske attı. Kimi vatandaşlar alışveriş için çarşıya gelirken, kimi vatandaşlar geçiş güzergahı olarak çarşıyı kullanmaya devam etti. Bazı vatandaşlar banklarda oturarak vakit geçirirken birçok kişinin sosyal mesafe kurallarına uymaması da dikkat çekti.

MESAFE KURALI DA HİÇE SAYILDI

İzmir'in en kalabalık yerlerinden biri olan Karşıyaka Çarşısı da çağrılara rağmen yoğunluk görülen yerlerden biri. Sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı caddede ekipler önlemleri artırdı.

Editör: Haber Merkezi