Uzmanlar, iç kesimlerde zirai don oluşabileceği konusunda üreticileri uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye’nin genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile güneydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa çevreleri ile İzmir'in iç, Antalya'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İzmir Hava Durumu sayfasının paylaştığı bilgilere göre ise; 20 Aralık’tan itibaren rüzgarın etkisini kaybetmesiyle birlikte iç kesimlerde hava sıcaklığı 0 derecenin altına düşecek. 22 Aralık tarihinde ise iç kesimlerde hava sıcaklı -2 ila -4 derece civarında seyredecek ve zirai dona sebebiyet verebilecek.

24 Aralık tarihine kadar soğukların kendini göstermeye devam edeceğini belirten uzmanlar, hafta sonu rüzgarın güneye dönmesiyle birlikte hava sıcaklıkların artış görüleceğini belirtildi. Meteorolojiye göre ise hafta ortasında İzmir’de yağış geçişleri görülebilir.

Editör: Haber Merkezi