Ödemişli üreticinin kendi yetiştirdiği ürünlerini satışa sunduğu cumartesi pazarındaki dağınıklığı ortadan kaldırmak için uygulamaya konulan ‘Cumartesi Pazarı’nda Köylü Bölümünün Oluşturulması’ projesi hayata geçti.
Cumartesi Pazarı’nın farklı noktalarında tezgah açan köylü üreticilerin bir kısmı ilk etapta Akıncılar Mahallesi Dr.Mustafa Bey Caddesi Ege Sokak’ta hazırlanan tezgahlarda ürünlerini satışa sundu.
Uzun süredir satış yaptıkları yerlerden, Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan tezgahların ve brandalarla kapatılmış bölüme taşınan pazarcıların bir kısmı uygulamadan memnun iken bir kısmı ise yılların verdiği alışkanlıktan dolayı buraya uyum sağlamakta zorlandı. Köylü üreticilerin yine bir kısmı satış endişesi yaşarken bir kısmı da satışlarda bir olumsuzluk yaşanacağını düşünmüyor. Ağırlıklı olarak tren istasyonu, garaj ve Ulus Meydanı civarında satış yapan köylülerin ortak sorunu olarak göze çarpan şey ise köylü pazarına ürünlerini nasıl getirecekleri oldu.
Projenin uygulandığı sokaktaki mevcut esnaflar ise köylü pazarının bu bölgede açılmasından memnun. Pazarcılara satış yapan özellikle gıda işletmecileri ilk gün gerçekleştirilen satışlardan memnun kaldı.
Su suntalar ile krem rengi ve yeşil brandalarla birlikte bir bütünlük sağlayan köylü pazarının ilk bölümü pazara düzenli bir görüntü kazandırdı.
Ödemiş Belediyesi’nden ise konuyla ilgili olarak pazarcılara yapılan açıklamada, pazarcı esnafının daha iyi iş yapabilmesi için böyle bir düzenlemeye gidildiği belirtilerek, “Cumartesi Pazarımızı duyurup tanıtarak ziyaretçi çekmek, böylece pazarcılarımız ve esnafımızın kazançlarını artırmak amacıyla, bir süredir Ödemiş dışında da devam eden çalışmalarımız, postane civarı Dr.Mustafa Bey Caddesi ve bağlı sokaklarda bugün açılan köylü/üretici pazarıyla devam etmektedir.
Köylü Üretici Pazarı’nın oluşturulması, Cumartesi Pazarımızın İzmir ve bölgede tanıtılarak alışveriş turizmi yaratılması amacıyla, belediyemizce hazırlanan proje, İzmir Kalkınma Ajansı’nca desteklenmeye hak kazanmıştır.
Önümüzdeki aylarda Ödemiş Pazarı reklamları, televizyon, gazete ve dergilerde yayınlanmaya başlayacaktır. Köylü Üretici Pazarımızın hayırlı olması dileğiyle. Halkımıza ve esnafımıza duyurulur” denildi.
Editör: Haber Merkezi