ÖZEL HABER:DİLEK AYVALI

Tire’de yaşayan vücut geliştirme sporcusu Zeynep Aydın, İstanbul’da düzenlenen yarışmada 2021 yılı Büyük Bayanlar Fizik Türkiye Şampiyonu oldu. Zeynep Aydın, Türkiye’de kazandığı şampiyonluğun ardından hedefinin Dünya Şampiyonluğu olduğunu belirterek Yerelgüç’e konuştu.

Çocukluğundan bu yana sporla uğraştığını belirten Türkiye Şampiyonu Zeynep Aydın şöyle konuştu, “çocukluğumdan bu yana spor yapıyorum. Spor Lisesi ve ardından Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunu tamamladım. Spor üzerine 25. yılımı bitirdim. Türkiye Vücut Geliştirme ve fitness Federasyonunun düzenlemiş olduğu Dünya Şampiyonası seçmelerinde birincilik elde ettim. Kadın fizikte yarışarak büyük bayanlarda şampiyon oldum” dedi.

BAŞRACAĞIMA İNANCIM TAMDI

Çocukluğundan bu yana kadın fizik sporunun ilgi alanına girdiğini kaydeden Aydın, “tekvando ile başladım ve tekvando yaparkende atletik bir vücut her zaman ilgi alanımdaydı. Tekvando müsabakalarına katıldığımda sakatlıklarım çok oldu. 2000 yılında geçirdiğim büyük bir sakatlıktan sonra vücudumu kuvvetlendirmek amacıyla vücut geliştirme ve fitness’a başladım. Sonra 2006 Yılına kadar da her ikisini bir yürüttüm. Tekvando ve fitness derken Tekvandoya komple ara verip tamamen vücut geliştirme fitness’a yöneldim ve bir gün yarışma yapabilir miyim diye düşündüğümde aslında hedeflerimi belirlemeye başladığım o an oldu. Ve hiçbir şeyin imkansız olmadığını düşünerek neden olmasın dedim. Bir adım attım 2014 yılında ilk şampiyonluğumu elde ettim. Bu sene de 1 Mayıs’ta ciddi bir hazırlık sürecini girdik. Zorlu bir süreçti ama başaracağıma kesinlikle inanıyordum ve 1 Ekim’de de bunu taçlandırdık” dedi.

KARPUZUN TADINI UNUTTUM

Mayıs ayında başlayan zorlu hazırlık süreci ile ilgili de konuşan Zeynep Aydın pek çok meyvenin tadını bile unuttuğunu ve yemeyi de çok özlediğini söyledi. Aydın şöyle konuştu, “Bu gördüğünüz kaslı vücut birden bire 5 veya 6 ayda olmadı. 25 Yılın bir altyapısı var. Bununla birlikte yüzde 75-80’i mutfaktan geçiyor. Beslenmek kesinlikle bu sporun olmazsa olmazlarından. Hayatımda olan sadece karbonhidrat ve protein, sebze bunlar oldu tabii ki ama şekeri komple çıkardık. Yağ ve buna benzer şeyler yemedim. Aslında diyet hayatımda hep oldu. Ben sadece temiz besleniyorum. Off sezonlarımda kısmen bir şeyler yiyebilirsem yiyorum. Mesela iki yıldır kavun, karpuz tüketmiyorum. Şu an tadını bile unutmuş olabilirim. Ekmek zaten hayatımda yok. Yani artık insanlar ellerinde bir poşet ekmekle geçerken, bakakalıyorum. Ne kadar güzel yiyecekler şimdi diye ama bu tamamen yarışma psikolojisi ile oluyor. Yani o evreyi atlatıp podyumdan indikten sonra hiçbir şey kalmıyor. Çünkü yasak tahrik ediyor.”

Şimdiki hedefim dünya şampiyonası

İspanya’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasına hazırlandığını söyleyen Zeynep Aydın sıkı bir çalışma döneminde olduğunu belirtti. Aydın, “Şimdi 3- 8 Kasımda İspanya’da Dünya şampiyonası var. Arası çok kısa olduğu için biz hiç ara vermeden tam tempo devam ediyoruz. Salı günü tekrar başladık hazırlıklara, tabii ki bu süreç biraz daha zorlu bir süreç olacak çünkü kendi adıma konuşayım Türkiye’de vücut geliştirme yapan kadın sayımız çok az olduğu için podyumda istediğim gibi bir rekabet olmuyor. Yani bugün podyuma tek ya da iki kişide çıkabiliyorsun ama istenilen rekabet hakikaten olmuyor.  Ben her zaman şunu da söylüyorum, nasıl olsa vücut geliştirme yapan kadın yok ben tek çıkacam deyip de vücudumu hiçbir zaman salmadım. O podyuma her zaman formda ve her zaman on numara tıkır tıkır çıkmak önemli. Şimdiki hedefim dünya şampiyonası. Bunu zaten başından beri istiyordum. Çünkü yurtdışındaki rekabet gerçekten çok güzel neredeyse 30-40 kişi katılıyor. Ve bunların içinde inşallah ilk 6’ya ya da 3’e girebilirsem bu bile büyük başar. İnşallah hedefimize ulaşacağız. Temennim bu yönde” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi