HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Türk Sağlık Sen Temsilcisi Şevket Özfiliz, “ Önceki gün duyurulan zamlarda yine sağlık çalışanları yok sayılmıştır. Sağlık çalışanları kahramanca ülkemizin dört bir yanında milletimize hizmet etmek ve sağılığını korumak için gözünü kırpmadan fedakarca mücadele verirken bu mücadeleye destek vermek yerine yapılan bu yanlışla sağlık çalışanlarını üzmenin, kırmanın ve motivasyonunu düşürmenin akılla izahatı olmadığını görmek bu kadar zor olmasa gerek.

Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz. Tüm sağlık çalışanlarının ücretlerine zam yapılmalıdır. Sağlık bakanı Sayın Fahrettin Koca TBMM’ de yaptığı açıklamada pratisyen hekimlere 2 Bin 500, Uzman hekimlere 5 Bin TL’lik bir ücret artışı yapacaklarını ifade etmişlerdir.  Doktorlarımızın ücretlerinde artış yapılması zaruridir. Bu zaruret ebe, Hemşire, Sağlık memuru, Sağlık teknisyeni ve teknikeri, ATT, paramedik v.b Sağlık çalışanlarının tamamı içinde vardır. Tüm Sağlık mensuplarının ücretlerinde artış yapılmalıdır. Çünkü ekonomik olarak tüm çalışanlarının ciddi kayıpları vardır.

“SAĞLIK HİZMETLERİ BİR EKİP İŞİDİR”

Bu durum mutlaka düzeltilmeli, kayıpları telafi edilmelidir. Sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Ekibin büyük bir bölümü görmezden gelinemez. Zam doktorlarımız içinde, diğer sağlık çalışanlarımız içinde gereklidir. Türk Sağlık Sen Genel Başkanımız Önder Kahveci Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Sağlık Bakanlığı nezdinde dün yapmış oldukları görüşmeler sonucu olumlu haberler geleceği bilgisi sağlık çalışanlarına dün gece itibariyle iletilmiştir.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MEMNUN EDECEK ÜCRET ARTIŞININ ÇIKMASINI BEKLİYORUZ”

 Bugün için TBMM ‘de sağlık çalışanlarının ücretleri ile ilgili bir düzenleme yapılacağı iletilmiştir. Sağlık çalışanlarının memnun edecek bir ücret artışının çıkmasını bekliyor ve ümit ediyoruz.

Türk Sağlık Sen olarak tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak adaletli bir zam verilmesini istiyoruz. Bunun için yüksek sesle ve alkışlarla eş zamanlı olarak Türkiye genelinde bugün 1 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştiriyoruz. Bugün istenilen sonuç çıkmadığı takdirde 6 Aralık Pazartesi günü 1 günü iş bırakma eylemi yapılacaktır.

Türk Sağlık Sen olarak tüm sağlık çalışanlarımızın hak ettiği ücret karşılana kadar mücadelemiz devam edecektir. Bir an bile geri adım atmadan ekmek kavgamız için yılgınlık göstermeden mücadeleye devam edeceğiz. Hakkı hakkı olana er ya da geç teslim edeceğiz”

Editör: Haber Merkezi