HABER:ELİF ACUN

Tük Eğitim Sen Ödemiş Temsilciliği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Ödemiş Hükümet anıtı önünde yapılan basın açıklamasına Ödemiş Türk Sağlık Sen Temsilciliği, Türk Eğitim Sen Beydağ Temsilciliği, Türkiye Kamu Sen Ödemiş Temsilciliği, İzmir Ülkü Ocakları Bölge Başkanı Turgay Dalcı, Ödemiş Ülkü Ocakları, MHP Ödemiş Belediye meclis üyeleri Derya Coşkun, MHP Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Nuran Demir, MHP Ödemiş İlçe Başkanı Oktay Akıllı ve Ödemiş’te bulunan sendika temsilcileri katıldı.

Ödemiş Türk Eğitim Sen adına Basın açıklamasını İlçe Temsilcisi Oğuz Sezer yaptı, "Toprağın her bir karışının kanla yoğrulduğu, vatan sevdasının canla imtihan edildiği, bıyığı terlememiş 15’lik delikanlıların, aksakallı dedelerin, al pürçekli ninelerin, tüm dünyaya; yiğitliği, mertliği bir kez daha öğrettiği, bir milletin işgale karşı, top yekûn şahlanışının; tarihi değiştirdiği Çanakkale Zaferi’nin 106. yılını idrak ediyoruz.

Kahramanlıkları, daha nice yıllar hafızamızda yaşayacak Çanakkale direnişi, ecdadımızın mücadele ruhu, Çanakkale şuuruyla kuşaktan kuşağa aktarılacaktır. Çanakkale ruhu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin, Çerkezi. Lazı, Kürdü ve etnik kökeni ne olursa olsun TÜRK olduğunu hissettiği bir ruhtur. Geleceğini geçmişinin aziz hatıraları üzerine inşa eden milletimiz, milli birliğimizin, iç bütünlüğümüzün temellerini sarsmaya kalkanları, dün olduğu gibi bugün de ve gelecekte de bertaraf edecektir. Milletimizin birliğinden, topraklarımızın bütünlüğünden rahatsız olanlar dün olduğu gibi bugün de emellerine ulaşamayacaklar, hedeflerini gerçekleştiremeyeceklerdir. Çanakkale hak ile batılın, maddiyat ile maneviyatın cenk meydanı; mermiye göğsünü siper edenlerin destanıdır. Çanakkale; bu zafer esnasında milletin gönlünde yeşeren milli ruhun, İstiklal mücadelesini harekete geçiren güce dönüşerek, bizlere bugünkü devletimizi ve cennet vatanımızı hediye eden fikriyatın beşiği olmuştur. Bugün vatanımızı bölmek, Türk adını bu topraklardan kazımak isteyenlere Türkiye Kamu-Sen olarak bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki; Türk Bayrağı dalgalansın diye canlarını veren yiğitler, cebindeki son kuruşunu askere gitmek için yol parası yapan kahramanlar oldukça, bu emellerine asla ulaşamayacaklardır.

İçinde bulunduğumuz zaman bizleri ülkemizin her karış toprağını ve değerlerimizi yeniden Çanakkale ruhu içinde, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük kahramanlıklarla kurduğu devletimizin kuruluş prensipleri çerçevesinde müdafaa etmeyi zorunlu kılmaktadır. Çanakkale ruhunu hissederek okullarımızda okuduğumuz Öğrenci And’ı aynı milli duyguları içermektedir. Öğrenci And’ının okunmasının sona erdirilmesi konusunda ilk refleksi ortaya koyan Türk Eğitim Sen olmuştur. Sendikamız Öğrenci And’ının ihtiva ettiği değerlerin aslında Çanakkaledeki ruh olduğunu, Türk Milli Eğitiminin amaçları olduğunu ve milli değerlerin kazandırılması anlamında pedagojik boyutunun olduğunu söyleyerek, aynı gün yürütmeyi durdurma talebi ile Danıştay nezdinde dava açmıştır. Bu tavrımız Türk milletinin ve eğitim çalışanlarının duygularına tercüman olurken, milletimizi Çanakkale ruhundan, Türklük bilincinden ve Atatürk sevgisinden uzaklaştırmaya çalışan şer odaklarına ve onların maşalarına da son nefesimize kadar direneceğimizin mesajını vermiştir.

Gelin hep birlikte Andımızı okuyarak bundan rahatsızlık duyanlara burada bizler oldukça , bu değerlerimize sahip çıkacağımızı hatırlatalım.

Türküm, doğruyum çalışkanım,İlkem:  küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi Özümden çok sevmektir. Ülküm: yükselmek, ileri gitmektir.

Ey Büyük Atatürk!

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime  ant içerim.  Varlığım  Türk varlığına  Armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!

Öğrenci And’ının içerdiği değer ve anlayışın bu memlekette baki kalması için, Türk Eğitim Sen olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bizler Öğrenci And’ının ihtiva ettiği değerlerin taşıyıcısıyız. Gelecek nesillere aktarılmasının da teminatıyız.

Herkes bilmelidir ki, hukuki mücadelemizi devam ettirirken, süreci Anayasa Mahkemesine kadar taşıyacağız.    

Bu vesile ile Türk milletinin Çanakkale Zaferi’ni ve Şehitler Haftası’nı bir kez daha kutluyor, başta Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, vatanı, milleti, ülkesi ve namusu için canlarını vermekten çekinmeyen şehitlerimize; emanetlerine sahip çıkacağımıza dair Türkiye Kamu-Sen olarak söz veriyoruz. Ne mutlu Türküm diyene.”

HABERİN CANLI YAYIN LİNKİ

https://fb.watch/4j9C9FAHTU/

Editör: Haber Merkezi