Demokrat Parti Ödemiş İlçe Başkanı Mesut Akbay eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal’ın ölüm yıldönümü olması nedeniyle bir basın açıklaması yaptı ve merhumu andı.
DP İlçe Başkanı Mesut Akbay ilçe binasında yaptığı basın açıklamasında Turgut Özal’ın demokrasi tarihinin çok önemli ve kritik bir dönemi olan 1980 sonrasındaEkonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptığını, 1982 Anayasası’nın kabulü sonrası Anavatan Partisi’ni kurarak iktidar olduğunu ve Başbakanlık yaptığını bildirdi.Özal’ın bu görevlerin sonrasında Cumhurbaşkanı olarak ülke tarihinde önemli bir yer aldığını hatırlatan Akbay, 17 Nisan 1993’de Özal’ın hakkın rahmetine kavuştuğunu dile getirdi.
Akbay, “Görev yaptığı süre içerisinde ülkemizin içinde bulunduğu kritik süreci, hoşgörülü ve demokrasiye inanmış bir şahıs olarak sağlıklı bir biçimde geçirmemizin mimarı olmuştur. Aynı dönemde her alan da ülkemiz çağ atlamıştır. Ülkemiz demokrasi ve her alanda gelişmesindeki çabaları nedeni ile onu şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun” dedi.

Yapılan basın açıklamasına DP İlçe Başkanı Mesut Akbay, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Dursun Yıldız, İlhami Boz, Gökay Okyar, Yüksel Berber Latif Algaç, Mehmet Pişiren ve partililer katıldı.       
Editör: Haber Merkezi