HABER:DİLEK AYVALI

CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, sosyal medya hesabında kadın fotoğrafı paylaşarak dikkat çekmeye çalışmış, gelen tepkilerden sonra söz konusu paylaşımı kaldırmıştı. Bunun üzerine AK PARTİ Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı ve Kadın Kolları Başkanı Meral Ünalan açıklama yapmıştı. AK Parti’nin açıklamasına CHP İlçe Başkanı Hakan Şenoyar’dan yanıt geldi.

“Dikkatinizi çektiğimize göre artık Tire’nin Akciğerlerine hançer sokulmasına dur deyin. Türkiye’de kadın cinayetleri cinsel saldırılar ve çocuk istismarı raporunun verilerine bir baksınlar. O tabloda 19 senede AKP’nin kadına yönelik şiddetin geldiği nokta ortadadır. AKP’nin kadına bakışındaki gerçek yüzü de budur. Hedef saptırma şeklinde gerçek sorundan kaçmak için densizce açıklaması değil, İstanbul sözleşmesindeki tavrı bunun apaçık göstergesidir. Yapılan açıklamaya istinaden AKP’nin gerçek yüzü bu açıklama değil, Ensar Vakfı’nda mağdur edilen çocuklar göstermektedir. Bu anlayışın gerçek yüzünü bu açıklama değil kadın politikasızlığı göstermektedir. AKP’nin kadına bakışını Cumhurbaşkanımızın ‘Kadınla erkek eşit olamaz, fıtrata aykırı, kız mıdır kadın mıdır bilemem’ demesi, Maliye Bakanı Şimşek’in, ‘Kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek’ demesi, Melih Gökçek’in, ‘Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün, anası ölsün’ demesi, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, ‘Evdeki işler yetmiyor mu?’ demesi, fetvacı hoca Nurettin Yıldız’ın, ‘Kadın çalışarak fuhuşa hazırlık yapar’ demesi, zamanın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, ‘Kahkaha atan kadın iffetsizdir’ demesi, şarkıcı Uğur Işılak’ın, ‘Kadının fıtratında köle olmak var’ demesi, AKP Milletvekili Sefer Üstün’ün, ‘Tecavüze uğrayan kürtaj yaptırmasın’ demesi, Ömer Tuğrul İnançer’in, ‘Hamile kadın sokakta dolaşamaz’ demesi, eski sağlık bakanı Mehmet Şimşek’in, ‘Kadınlar için tek kariyer annelik’ demesi, eski milli savunma bakanı Vecdi Gönül’ün, ‘Türk kadını evinin süsüdür’ demesi göstermektedir. Görüldüğü üzere biz İstanbul sözleşmesinin geçerliliği ve olması gerektiğini savunarak zaten icraatta ne olduğumuzu gösterdik ve bu konuda yukarıdaki konuşmalar gösteriyor ki, en son konuşacak kendileridir. Hatta hiç konuşmamalılardır. Bu eski söylemlerin gerçek anlamlarını herkes bilmekte ve gerçek konusu doğa katliamına hayır diyen bir zihniyetin değil, tam tersi doğa katliamlarına karşı ve Tire’nin ciğerlerine hançer sokulmasına hayır diyemeyenlerin özür dileyeceği bir durumdur. Bu yüzden boş tribünlere oynamanız komiktir.

Şimdi gerçek konuya dönecek olursak Tire’nin tek orman dokusu ve akciğeri olan Kartal Dağı talan edilsin mi edilmesin mi? Biliyorsunuz ki doğamız ve yabani hayvanlarımız özellikle bal arılarımız yok olduğunda insan da olmayacaktır.”

HABERLE İLGİLİ LİNK

http://www.yerelguc.com/siyaset/bu-hadsizligin-ve-densizligin-hesabi-sorulmalidir-h25175.html

Editör: Haber Merkezi