HABER:DİLEK AYVALI

Tire Çizgi Mimarlık’ın yüklenici firma olduğu 3 kat 4 derslikli meslek yüksekokulu inşaatı 20 Eylül 2021’de tamamlanacak.

KAYMAKAM ÇOBANOĞLU, “TİREMİZE ÇOK ÖNEMLİ KATKISI OLACAK”

Temel atma töreninde konuşan Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “Sanayici ile üniversitenin akademinin bir araya geldiği ve ilçenin ülkenin menfaatine bir araya geldiği ortak noktada buluştuğu çok güzel bir artı değer. Tiremize gerçekten çok önemli bir katkısı olacağını düşünüyorum. Başlangıçta farklı noktadan çıktık. Burada eski bir huzur evi binası vardı. Belediyeye ait bir yerdi burası. O huzurevi binasını acaba onarabilir miyiz diye bir yıl önce geldik binaya baktık ama sonradan anlaşıldı ki bina çok sağlam bir bina değil. Yıkıp yenisini yapmak daha mantıklı geldi. Belediye başkanımız fikir bazında bizi en baştan beri destek oldu. Daha fazla destek olmasını beklerdim işin doğrusu. Burada ufak bir sitem yapayım. Çünkü ilk başta konuştuğumuzda yeri belediye verecekti ama son geldiğimiz noktada belediyenin menfaati ağır bastı. Belediye başkanımız 20 dönüm sanayi imarlı parselin sahibi oldu. Yine müteşebbis heyetin o sorumluluğu üzerine almasıyla o maliyeti de üstlenmesiyle Tire Organize Sanayi Bölgesi olarak hem arsayı hem de yapılacak olan binayı üstlenmiş oldular. Özellikle Metin Akdaş başkanıma teşekkür ediyorum. Bizi yarı yolda bırakmadınız başkanım sağ olun. Bu tesisin vatanımıza, milletimize, Tiremize, organize sanayi bölgemize, sanayicilerimize hayırlar getirmesini faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

BAŞKAN DURAN, “ÜLKEMİZE ÖRNEK OLACAK BİR PROJE”

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Bu bölge daha önce Tire Belediyesi mülkiyetindeydi. TOSBİ idaremizin kabulü neticesinde bir takas ile mülkiyeti TOSBİ idaremize geçti. Ülkemize örnek olacağını düşündüğümüz bir proje. Çünkü burda hem teorik eğitimin verildiği hem de buradaki fabrikalarda uygulamanın da yapılabildiği güzel bir eğitim hayatının cereyan edeceği  düşüncesindeyiz. Bu güzel projenin oluşmasında emeği geçenlere şahsım ve şehrim adına teşekkür ediyorum. hayırlı uğurşu olsun” dedi.

BAŞKAN AKDAŞ, “SANAYİYE MAALESEF EĞİTİLMİŞ ELEMAN GELMİYOR”

TOSBİ Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş, “Üretmeden kalkınmak hayal. Bizim ülkemiz petrol zengini değil. Bizim ülkemizde mutlaka üretmek zorundayız. Bu pandemi süresince yaşadığımız günlerde bunun aslında önemini çok daha iyi kavradık. Ülkemizi ayakta tutan en büyük dinamiklerden bir tanesi sanayi sektörü fakat sanayi sektörü ciddi anlamda kaynak sıkıntısı çekiyor, özellikle insan kaynağı. Sanayiye maalesef eğitilmiş eleman gelmiyor. Sanayiye gelen insanların bir çoğu eğitimsiz. Dolayısıyla bu eğitim yuvalarına ihtiyacımız çok büyük” dedi.

REKTÖR YARDIMCISI ERSAN, “SON DERECE MUTLUYUM”

Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Bugün burada üniversitemiz ve tire adına tarihi bir gün  yaşadığımızı belirtmek istiyorum. Çünkü biz meslek yüksekokullarının nasıl eğitim vermesi gerektiğini hep konuşuruz. Ama bir türlü bunu hayata geçiremezdik. Geçiremedik şimdiye kadar. Çünkü sanayi ve üniversite birlikte hareket etmeyi bir türlü beceremedi. Ama Tire’de bu irade TOSBİ’de mevcut olduğunu gördük. Ege Üniversitesi olarak bunu hayata geçirmenin hep hayali içindeydik. Son derece mutluyum” dedi.

Daha sonra protokolün katılımı ile Ege Üniversitesi TOSBİ Tire Meslek Yüksek Okulu inşaatının temeli atıldı.

Editör: Haber Merkezi