Haber: Dilek Ayvalı

CHP Tire ilçe eski başkanı, Tire Belediyesi ve İBB Eski Meclis üyesi Mustafa Güngör'ün geçirdiği kalp ameliyatı sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi Tire'yi yasa boğmuştu. Herkes tarafınca tanınan ve hayırsever kişiliğiyle birçok insanın gönlünde taht kuran Güngör'ü sanatçı Talip Çınar yazmış olduğu anlamlı şiir ile ölümsüzleştirdi.

Şiirleri ve manileriyle Tireliler tarafından çok sevilen Talip Çınar, Mustafa Güngör anısına 10 kıtadan oluşan şiiri yazıp çerçeveletip Güngör ailesine teslim etti.

TİRE İÇİN BÜYÜK BİR KAYIP OLDU

Talip Çınar'a bu özel günde Cumhuriyet Halk Partililer de eşlik ederken, konuyla ilgili gazetemize açıklamalar yapan ve geçen yıl CHP İlçe yönetiminde olan Hatice Canoğlu, "Mustafa abi bizim için çok değerli bir insandı, Tire için büyük bir kayıp oldu. Tekrar buradan ailesine başsağlığı diliyorum ruhu şad olsun. Tireli sanatçımız da Güngör'ün anısına güzel bir şiir yazmış, bu durum bizleri çok duygulandırdı. Kendisine şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

O BENİM MANEVİ BABAMDI

Bir diğer CHP'li Özcan Çimrin ise duygularını şöyle konuştu, "Ben Özcan Çimrin Cumhuriyet Halk Partisinin bir neferiyim, her türlü göreve hazır olduğumu da dile getirmek istiyorum. Mustafa amca benim için manevi babadır, annemi ve babamı kaybettikten sonra onun beni manevi baba olarak kabul etmesini istedim. O da beni çok sevdiği için kabul etti. Ben kendisinin vefat haberini aldıktan sonra kendi öz babamı kaybetmişçesine çok üzüldüm. Mustafa abi daima kalbimizde yaşayacak hiç bir zaman ölmeyecektir. Bunu da Talip abimizin yazmış olduğu şiirle gerçekleştirmiş oluyoruz. Talip beye çok teşekkür ederim böyle güzel ve anlamlı çalışma yaptığı için. Mustafa abimi saygı ve minnetle anıyorum. CHP, çok emek veren çok çalışan bir kişiyi kaybetti” dedi.

ONU, TANIMAKTAN BİR CHP'Lİ OLARAK ONUR DUYDUM

İş adamı Mikail Solmaz ise, “Mustafa bey gibi değerli bir adamı tanımaktan bir CHP'li olarak onur duydum. Çok güzel bir insandı yıllardır bir aile dostluğumuz vardı, beraber inşaatçı olduğumuz için de çalışmalarımız oldu. Çok büyük bir üzüntü yaşadık ölüm haberini aldığımızda fakat o hep kalbimizde yaşayacak. Sanatçımız Talip beye de çok teşekkür ediyorum böyle anlamlı bir çalışma yaptığı için. Şu anda çok duygu yüklüyüm kelimeleri kurmakta zorlanıyorum. Mustafa Güngör'ün ruhu şad olsun” dedi.

Mustafa Güngör'ün anısına yazılan şiir

Tireye adı yazıldı
Gönülleri kazandı
Fakir babasıydı diye
Mezartaşına yazıldı

Mustafa Güngörüm
Dolmayacak senin yerin
Emir Allah'tan geldi
Kalplerdesin Güngörüm

Haydin dostlar elele
Verelim güngör için
Mustafa Güngörümü
Yazdım ben Allah için

Üzüntüm sonsuz benim
Titrer yazmıyor elim
Sonsuza uğurlandı
Ah Mustafa Güngörüm

Acı üst üste geldi
Gökyüzü dile geldi
Gözyaşı yağmur ile
Sel oldu aktı geldi

O yüce bir insandı
Kalbinde sevgi vardı
Sevenleri koştu ona
O büyük bir babaydı

Altıok Şahlanacak
Talip seni yazacak
Kızılcahavlu köyünde
Adın hep anılacak

Fakir babası bildik
Mustafa Güngörümü
O şimdi kavuştu
Cennette meleklerine

Güngör baba Tirede
Ölmedin gönüllerde
Herkese koşuyordun
El verdin sen Tirelilere

Acı da kederde birim
Bu dünyanın sonu ölüm
Sevenin ne çok Güngörüm
Sana yakışmadı ölüm

Sen büyük bir babaydin
Evlatların yandı yandı
Rahat uyu sen Güngörüm
Dolmayacak senin yerin

Editör: Haber Merkezi