Tire Leman Hanım Kültür Evinde yapılan basın açıklamasını yapan Tireli Hayvansever Seher Kul şu ifadeleri kullanıdı, “02.02.2020 tarihinde oda tv'de yayınlanan haber üzerine kamuoyunu bilgilendirmek için bu açıklamayı yapıyorum. Olay şu şekilde vuuku bulmuştur. 31.12.2019 Salı günü sosyal medyada paylaşım yaparak 02.01.2020 Çarşamba günü Tire Beledeyesi  Geçiçi Bakım Evine, Barınak Müdürü Halas Gençoğlu tarafından davet edildim.  Bu tarihte saat 15.30'da Yeliz Taşpınar, Demet Ertürkmen ile barınağı ziyaret ettik. Fakat burada yetkili hiç kimseyi bulamadık. Barınak müdürü Halas Gençoğlu, veteriner işleri müdürü Güntüli Gülcü, veteriner hekim Oğuz Gürkaş yoktu.

ÖLÜM RAPORU ELİMDE MEVCUT

Köpek bakım elemanları bizi karşıladı. Barınakta yavru köpek kafesinde zayıflamış yatar halde bulunan, üç köpek vardı. Köpeklerden bir tanesi ölmüş, iki tanesinin de hasta olduğunu gözlemledik. Bu köpekler geçen haftaki barınak ziyaretimizde tedavisi için özel kliniğe götürmek istediğim köpeklerdi. Veteriner hekim Oğuz Gürkaş tarafından, antibiyotiklerini yapıyorum diyerek, özel kliniğe götürmemiz engellendi, bir hafta sonrasında karşılaştığımız bu manzara karşısında daha fazla kayıtsız kalamayarak, kandırılan hayvan severleri bilinçlendirmek adına sosyal medyada canlı yayın yaptık. Tedavileri asla yapılmayıp ölüme terk edilmişlerdi. Bu iddiamız veteriner raporu ile doğrulanmıştır. Rahatsız olan köpeklerden bir tanesini ayrı odaya aldırarak Veteriner Hekim Oğuz Gürkaş geldiğinde tedavi altına alınması gerektiğini söyledim. Ölü olan köpek ve ölmekte olan köpeği yanımıza alarak, Mavi Pati veteriner kliniğine ulaştırdık. Ayrı odaya aldırmış olduğumuz köpeği Oğuz Gürkaş serum takarak tedaviye başlamış ve sanki o köpeğin tedavisini engellemişiz gibi göstermiştir. Mavi Pati kliniğine götürmüş olduğumuz köpeklerden biri ölü diğer ise birkaç saat içinde ölmüştür. Ölüm raporu elimde mevcuttur.

ŞİKÂYETLERİMİZİ DİLE GETİRDİK

Sonrasında Tire Belediye Başkanı Sayın Salih Atakan Duran'ın makamına gittik. Kamusal alan olan tire belediyesi binasına girişimiz güvenlik tarafından engellendi. Bugün başkan ile görüşmez isek sabaha kadar buradan ayrılmayacağımızı söyleyince uzun süre sonra içeriye alındık. Bu esnada İyi Partili İki Meclis üyesi biri başkan yardımcısı, sanki kendi belediye personeliymişiz gibi sözlü baskı uyguladı. Makama alındığımızda Sayın Belediye Başkanımız Salih Atakan Duran, başkan yardımcısı Doğukan Eroğlu, İyi Parti meclis üyesi Cafer Tetik, hayvan sever arkadaşlarımdan Demet Ertürkmen ve ben barınağın gidişatıyla ilgili yaşadığımız olumsuzlukları konuşmaya başladık. Tadilat süreci nedeniyle geçici bakım evindeki canların, ilaç olmasına rağmen tedavilerinin neden yapılmadığını, canların öldüğünü, bütün hayvanların üzerinde dış parazit gözlemlediğimizi, kısırlaştırmanın yapılmadığını, gelen sütlerin kaynatılmadığı için hayvanların ishal gittiğini, kuru mama takviyesinin neden yapılmadığını, sadece kuru ekmek verildiğini ifade eden şikâyetlerimizi dile getirdik. Ne zaman barınağı ziyaret etsek veteriner hekim ve barınak müdürünün orada olmaması konusuna dikkat çektik. Kendileri de bize ''Artık daha kontrollü olacaklarını, her an oradan rapor alacaklarını beyan ettiler.'' Önümüzdeki hafta çarşamba günü şahsıma ''Siz benden önce gidersiniz, 15 dakika sonrada ben arkanızdan gelirim ve barınağa baskın yaparız.'' demiştir. Barınakla ilgili tüm sorunların birlikte çözeceğimize dair sözlü beyanda bulunmuştur. Kendisini tanımayan insanların bu canlı yayından sonra kendisini cani gibi göreceklerini düşündüğünü dile getirince; bende, kendisine aynen şunları söyledim. '' Siz, barınaktaki ve sokaktaki canların selameti için, yanımda durun, derdime ortak olun, canlar için gerekli olan her şeyi yapın, ben sizi her şekilde aklamaya hazırım'' deyip barınağa zimmetlenen köpek ile ilgili açmış olduğum davamı geri çekeceğimi dile getirmeme rağmen, ayrıca yayınlarımı da sırf belediye lekelenmesin diye sözüne inanıp video ve paylaşımlarımı gizleyeceğimi belirttim.

YANLIŞ BEYANDA BULUNMUŞLARDIR

Lakin 02.02.2020 tarihinde Oda tv'ye yapılan açıklamayla kendi yaptıkları hatayı bana yükleyerek konuştuğumuz konularla alakası olmayan, yanlış beyanda bulunmuşlardır. Buna istinaden gizlemiş olduğum gönderilerimi açıp davamı geri çekmeyip, mücadeleme devam ettiğimi belirtirim.

Olayın bir gün sonrasında Tire Belediye Barınağı Geçici Bakım Evi'nin kapısı değiştirilerek, üzerine tadilat nedeni ile giriş yasaktır yazısı asılarak, olayın takipçisi olmamız engellenmiştir. Barınak personellerinden birinin Belediyenin iddiasına göre şahsıma haber verdiğini öne sürerek haksız bir şekilde, görev yeri değiştirilerek çöp toplayıcılığı bölümüne verilmiştir. Şahsım adına sosyal medya üzerinden karalama kampanyası başlatılarak kişiliğimi, haysiyetimi, onurumu zedeleyici sözler ve tutumlar sergilenmiştir. Kamuoyuna Duyrulur. Teşekkürler” dedi.

Editör: Haber Merkezi