HABER: DİLEK AYVALI

Yaz tatili için Hakkâri Şemdinli’deki görev yerinden memleketi Tire’ye gelirken motosikletiyle trafik kazası geçiren Tireli genç Öğretmen Faruk Çetinkaya tedavi gördüğü Van Bölge Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 

Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde Türkçe Öğretmeni olarak görev yapan 26 yaşındaki Faruk Çetinkaya, yaz tatili için motosikletiyle memleketi Tire’ye gelmek üzere 17 Haziran Pazartesi günü yola çıkmıştı. Genç Öğretmen Van yakınlarına geldiğinde kaza geçirmiş ve o günden bu yana Van Bölge Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Doktorların günler süren müdahalelerine yanıt vermeyen Çetinkaya dün hayatını kaybetti. 

Çetinkaya’nın ölüm haberi memleketi Tire’de büyük bir şok etkisi yaratırken ölüm haberini alan yakınları büyük üzüntü yaşadı. Genç öğretmenin cenazesi memleketi Tire’ye gönderildi. Çetinkaya’nın cenazesi ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Tire Asri Kabristanlığında defnedildi.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLİK DE YAPMIŞTI

Faruk Çetinkaya’nın abisi öğretmen Fatih Çetinkaya’nın verdiği bilgilere göre Merhum Çetinkaya, Hakkari İran sınırında kalan adı, daima terörle anılmış, Çatalca Köyü Soğuksu Mezrası İlkokul inşaatını durdurmak için bina önünde EYP patlatılan köye gönüllü olarak görevlendirme ile çalıştı.
Kendi sosyal medya hesabından gönüllü olarak çalıştığı okul müdürü tarafından plaket ile ödüllendirilen Faruk Çetinkaya, bu fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşarak şunları yazdı, “Hakkari İran sınırında kalan adı, daima terörle anılmış, okul inşaatını durdurmak için bina önünde EYP patlatılan köye gönüllü olarak görevlendirme ile çalıştık. 2018 yılı haziran ayında 2 teröristin canlı olarak yakalandığı haberlerine aldırmadan 3 arkadaş bu okul için gönüllü olduk. Şemdinlili vatandaşlarımızın bile gitmemizi istemediği bu köyde okul açıldıktan sonra sene boyunca sayılamayacak kadar çok güzel şeyler oldu. Bu plaket de bana Şemdinli Çatalca Köyü’nün hayatım boyunca hatırası.”

Editör: Haber Merkezi