HABER:DİLEK AYVALI

Tireli hayırseverlerin yardımları ve desteğiyle ve İHH İnsani Yardım Vakfı Tire Şubesi iş birliğinde, "Kış Üşütüyor" kampanyası kapsamında hazırlanan gıda, giysi, yatak, bot, mont, kuru gıda malzemelerinin bulunduğu yardım tırı, Tire Ortapark’ta düzenlenen tören sonrası Tire İlçe Müftüsü Abdullah Kır’ın duaları ile uğurlandı.

Yardım tırının gönderilmesi törenine Tire Müftüsü Abdullah Kır başta olmak üzere, Eğitme Destek Platformu( EDEP) Tire Temsilcisi Mesut Şaşmaz, İHH İnsani Yardım Vakfı İzmir İl Başkan Yardımcısı Abdullah Kocabaş, Tire Temsilcisi Fatih Kuş ve gönüllüler katıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Tire Temsilcisi Fatih Kuş konuşmasında, “İyilik her zaman ve her yerde sloganı ile düzenlemiş olduğumuz yardım kampanyamız için Tireli dostlarımızın desteği ile tırımızı bugün itibariyle uğurlamaya hazırlanmış bulunuyoruz. İdlib’de soğuk kış şartları altında yaşamlarını zorluklar altında yürütmeye çalışan insanlara destek olmak amacıyla çıktığımız bu yolda bize destek olan Tireli dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Tırımızın yarın itibariyle ulaşacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde yardımlar Reyhanlı’dan teslim alınarak sınır ötesine teslim edilecek” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı İzmir İl Başkan Yardımcısı Abdullah Kocabaş, “Bugün Tire ilçemizden 169. yardım tırımızı Suriye’nin ihtiyaç duyulan bölgelerine göndermeye devam ediyoruz. İHH İnsanı Yardım Vakfı İzmir Temsilciliği olarak dün de Torbalı’dan bir tır göndermiştik. Burada tırımızın gönderilmesinde katkıda bulunan Tireli hayırsever ve Tire Temsilcisi arkadaşımıza şahsınızda teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. İyilik her zaman her yerde sloganı ile yola çıkan İHH Afganistan’a iyilik treni gönderdi geçtiğimiz haftalarda. Yine bugün sıcak çatışmanın, insani trajedinin yaşandığı Rusya’da ve Ukrayna’daki mültecilere insani yardımlarımızı sürdürüyoruz. Tırımızı Tire İlçe Müftümüzün dualarıyla uğurlayacağız” dedi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Tire Temsilciliğinin hazırladığı yardım tırı yapılan duanın ardından yola çıktı.

Editör: Haber Merkezi